reklamı kapat

POPÜLER

mustang saat

1966 Ford Mustang’in parçalarını taşıyan sınırlı üretim saat serisi [Video]

Danimarka merkezli bir ekip tarafından hayata geçirilen Mustang tasarımlı saatler, orijinallik kelimesine yepyeni bir anlam katıyor.

Bu zamana kadar daha çok premium otomobil üreticilerin gerçekleştirdiği ortaklıklara karşımıza çıkan kol saatleri meraklıları için prestiji taşımanın bir başka yolu. Şu anda sizlerle paylaşmakta olduğumuz projeyse tüm zamanların en önemli otomobillerinden bir tanesini tüm ruhuyla meraklılarının karşısına çıkartmak konusunda fazlasıyla iddialı. Danimarka merkezli REC Watces tarafından hayata geçirilen saatler, Amerikan otomobili denilince ilk akla gelen seçeneklerden olan Ford Mustang‘in ilk jenerasyonundan ilham alınarak üretiliyor. Aslında projenin detayına baktığımızda “ilham” kelimesinin tam anlamı ifade etme konusunda biraz eksik kaldığına şahit oluyoruz.

Gövde saate dönüşüyor

Saatleri 1966 Ford Mustang‘in kokpitinden esinlenerek tasarlayan REC Wathes ekibi, materyalleri ise Mustang’in bizzat kendisinden alıyor. Kullanılamaz halde hurdalıkta buldukları otomobilin kullanılabilir gövde parçalarını sökerek işe başlayan ekip, ardından bunu saatin üretimi için işlenebilir bir hale getiriyor. Toplamda sadece 250 adetlik üretim rakamıyla sınırlandırılan saatlerden bir tane de 2017 Mustang ile drift şampiyonu olan Vaughn Gittin, Jr.‘a üretildi. Bu özel üretim saatte de orijinal araçta kullanılan karbon fiber gövde panelinden faydalanıldığını da belirtmeden geçmeyelim. 1.495 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa sunulan saatler, Mustang ruhunu gerçek anlamda yanında taşımak isteyen meraklılarının kollarındaki yerini almak için bekliyor.

Video