reklamı kapat

POPÜLER

1968 Ford Transit’in reklam filmiyle nostaljik bir zaman yolculuğuna konuk olun [Video]

Yarım yüzyıllık tarihçeyi geride bırakan Transit’in, ilk yıllarında yayınlanan nostaljik reklam filmi, usta oyuncu Kemal Sunal dokunuşuyla sizlerle.

Geride bıraktığımız gün pickup sınıfına girişinin 100. yılını kutlayan Ford, 114 yıllık geçmişle yoluna devam ediyor. Markanın kendisi bir asırı geride bıraktığı için, bu macera içerisinde kendi tarihçelerini oluşturan modellerin olması da kaçınılmaz ve Transit bunun en canlı örneklerinden bir tanesi. Ford’un hafif ticari araçlar sınıfına 1965 yılında dahil ettiği Transit, bugün kendi içerisinde 52 yılı geride bırakmış bir model olarak son jenerasyonuyla yollarda olmaya devam ediyor. Tanıtıldığı yıl İngiltere’de sadece 542 sterlin karşılığında satışa sunulan Transit, ilerleyen süreçte Alman-İngiliz ortaklığıyla geliştirilmiş bir modele dönüşmüş. Üretimi Türkiye‘de de gerçekleştirilen Transit’in o dönem çıkan benzinli versiyonlarında 1.7 ve 2.0 litrelik motorların güç değerine baktığımızda 45 beygirlik değer karşımıza çıkıyor.


Altyapısının yanı sıra tasarım olarak her jenerasyonunda daha da ileri giden Transit, 1986-2003 yılları arasında ikinci jenerasyonu, 2000-2013 üçüncü jenerasyonuyla yollarda olurken, 2013’ten günümüze dördüncü jenerasyonuyla asfalt üzerinde olmaya devam ediyor. Kendi tarihi çerisinde pek çok farklı ülkede farklı hikayelere ve reklam kampanyalarına sahne olan Transit’in bizim hafızamızda yer edinen belki de en eğlenceli hikayesi usta oyuncu Kemal Sunal ile olmuştu. Sunal’ın başrolünde olduğu 1984 yapımı “Atla Gel Şaban” filmindeki unutulmaz sahnesiyle beyaz perdede belleklerimize kazınan Transit, her düşündüğümüzde yüzümüzde tebessüm yaratan bir filmin parçası artık. Sözü fazla uzatmadan önce Ford’un Transit için yayınladığı resmi reklam filmiyle baş başa bırakalım. Paylaştığımız diğer videoda da dilerseniz filmdeki unutulmaz Transit sahnesini izleyebilirsiniz.

VİDEO
https://youtu.be/dhEPZVC0o0w

Bonus video: Transit sahnesi