reklamı kapat

POPÜLER

1970 Ford Mustang Boss, Robert Downey Jr. için baştan yaratıldı

SpeedKore ekibi tarafından geliştirilen 1970 Ford Mustang Boss, karbon detayları ve tamamen yeni motoruyla dikkat çekiyor.

Amerikalı otomobil tutkunları için oldukça heyecan verici bir hafta sonu geride kaldı. Geçtiğimiz hafta içerisinde kapılarını açan SEMA 2017 önümüzdeki seneye açılmak üzere kapılarını kapattı. Sizlere heyecanını yansıtmaya çalıştığımız organizasyon, yaşlı ve genç kurtlarla görsel şölen niteliğini taşırken SpeedKore ekibinin Amerikan tarihinin enleri arasına giren Demon projesi en çok ilgi görenler arasında yerini aldı. Demon’ı karbon fiber detaylarla donatan aynı ekip bu kez ünlü aktör Robert Downey Jr.‘a özel olarak 1970 Ford Mustang Boss 302‘yi baştan yarattı. Görünüşe göre “Iron Man” içersinde bile geleneklerine bağlı bir ruh halen varlığını sürdürüyor.

Yeni kimliğiyle 1970 Ford Mustang Boss

Mustang jenerasyonları arasında en çok sevilen kasalardan bir tanesi olan Boss 302’nin üzerinde yapılan değişimlerin motor bölümünden başlayalım. Aracın kaputunu kaldırdığımızda karşımıza 5.0 litrelik sekiz silindirli bir makine çıkıyor. Ford Performance/Roush imzalı olan bu makinenin ne kadar güç ürettiğiyse maalesef paylaşılmış değil. Gövde bölümünde yer alan karbon parçalarla dikkat çeken geliştirmede kaput, ön ve arka spoiler gibi temel parçalar da bu detaylardan nasibini alıyor. Kokpit bölümünde Street Road Custom imzasını taşıyan projenin bu bölümünde deri ve kumaş döşemenin ortaklığı var. Buradaki klima sisteminin de tamamen araca özel olarak yeniden geliştirilmesi de dikkat çeken detaylar arasında.