reklamı kapat

POPÜLER

2000 kilometre menzil değeri ve TREV teknolojisiyle karşınızda Techrules Ren [Video]

Cenevre Otomobil Fuarı’nın en yeni hiper otomobili teknolojisi ve tasarımıyla sınırları genişletmeye geliyor.

İlk resmi görüntüsü şubat ayının sonlarına doğru paylaşılan Çin merkezli üretici Techrules‘un elektrikli hiper otomobili nihayet karşımızda. Buradaki sabırsızlığımızı nitelendiren “Nihayet” kelimesini söylememizin nedeni, henüz küçük olarak nitelendirebileceğimiz bu markanın araçla ilgili geçtiğimiz süreçte açıkladığı ilk teknik bilgiler oldu. Elektrikli otomobillerin en büyük soru işaretlerinden olan menzil kriterine yeni otomobilinde 2000 kilometre olarak açıklayan Techrules ekibi bu iddialarını Cenevre Otomobil Fuarı‘nda düzenlediği etkinlikle resmiyete döktü. Teknik değerlerinin yanında ismi de netlik kazanan model elektrikli bir hiper otomobilin neler yapabileceğini bir kez daha kanıtlıyor.


Techrules ekibinin adını “Ren” olarak açıkladığı otomobilde markanın kendine has teknolojisi olan TREV (Turbine-Recharging Electric Vehicle) kullanılıyor. Sözü fazla uzatmadan yüzünüzde etkileyici bir iz bırakacak teknik değerlere geçmek istiyoruz. Aracın standart versiyonunda iki adet önde dört adet arkada olmak üzere toplamda altı tane elektrik motoru yer alıyor. Bu motorların birleşmesiyle toplamda 1287 beygir güce ve 2340 Nm tork değerine sahip olan araç -bir dakika 2340 Nm mi?- O’dan 100’e sadece 2,5 saniyede erişebiliyor. İçerisine girip gaza bastığınızda göz açıp kapatıncaya kadar sizi yüksek hızlara çıkartabilen Ren’in 320 kilometrelik maksimum sürati de teknik değerlerindeki etkileyici parçalarından.


Techrules ekibi altı elektrik motorlu versiyonun dışında iki ve dört elektrik motorunun ve mazotla çalışan şarj sisteminin yer aldığı versiyonları da sunuyor. Bu opsiyonlardan dört elektrik motorlu versiyon 858 beygir-1560 Nm, iki elektrik motorlu versiyonsa 429 beygir güç ve 780 Nm tork değerlerine sahip. Ren sahip olduğu hızlı şarj teknolojisi sayesinde 15 dakikalık bir sürede yüzde 80 batarya doluluğuna erişebilirken 14 kWh, 25 kWh ve 32 kWh olmak üzere üç farklı batarya paketleriyle kullanılabiliyor. Markanın geliştirdiği TREV sistemi de kendi arasında ikiye ayrılıyor. 30 kW ve 80 kW olarak ayrılan bu seçeneklerin yer aldığı bu versiyonlarda sunulan batarya ve 80 litrelik yakıt ile Techrules Ren’i 2000 kilometre kesintisiz kullanmak mümkün hale geliyor. Geliştirme ekibi geliştirdikleri sistemin mazotla çok daha verimli çalıştığını dile getirirken kullanıcıların dilerlerse benzini de tercih edebileceğini ifade ediyor.


Tasarım süreci, 1999 yılında yüzyılın otomobil tasarımcısı olarak seçilen İtalyan Giorgetto Giugiaro ve Fabrizio Giugiaro tarafından geliştirilen araçta bir jeti andıran keskin hatlara yer veriliyor. Ön ve arka tarafındaki LED farları bumerangı andıran araçta Lamborghini Veneno’da kullanılana benzer bir arka kanat kullanıldığını görüyoruz. Aracın ilginç yanlarından bir tanesi de üzerinde yan yana üç kişinin oturabileceği bir kokpit tasarımının sunuluyor olması. İçerisinde deri, kumaş ve karbon fiber detayları bulunan Ren’in hoparlör çıkışlarıysa yan taraflara gizlenmiş. Techrules’in ilk seri üretim otomobili olacak olan Ren’in üretimine önümüzdeki yıl başlanması planlanıyor. Üretim adedi 96 ile sınırlandırılacak olan araçlar tamamiyle el işçiliğiyle İtalya‘da üretileceği söylenirken fiyatla alakalı henüz açıklanan bir rakam mevcut değil.

VİDEO: Techrules Ren tanıtım organizasyonu