reklamı kapat

POPÜLER

2011 Mac Mini

2011 Apple Mac Mini’ler emekliye ayrıldı, Türkiye’ye özel bir adım atıldı

Teknoloji devi Apple, bugün 2011 Mac Mini modellerini meşhur “klasik ve satıştan kaldırılmış ürünler” listesine ekledi. Popüler kompakt bilgisayar resmi olarak emekliye ayrıldı.

Çok fazla gündeme gelmiyor olsa da özellikle medya bilgisayarı için çok fazla tercih edilen Mac Mini, Tim Cook’un açıklamasına göre ölmeyecek. Ancak geleceğe eski modellerin yüküyle gidemeyeceğini de iyi bilen Apple, bugün 2011 modellerini emekliye ayırdı. Ancak burada bizim için güzel bir adım atan şirket, cihazın garanti süresinin Kaliforniya ile beraber Türkiye’de de iki yıl daha devam edeceğini açıkladı. 2012 yılında üretimi duran cihaz, normal şartlarda 5 yıllık desteğini yeni yıldan önce dolduruyordu. İlk defa Thunderbolt portuyla gelen ve CD/DVD portu bulunmayan model olan 2011 Mac Mini, zamanında oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başarmıştı.

Güncel Mac Mini çağın gerisinde kalıyor

Şu haliyle gerçekten donanımsal açıdan geri kalan Apple’ın güncel Mini Mac ailesi, hatırlamak gerekirse Intel Haswell işlemciler üzerine kuruluyor. Ekran kartları ise Intel HD 5000/ Iris Graphic seviyesinde kalan bilgisayar, ülkemizde 2.300 TL’den başlıyor. Eldeki monitör ya da televizyonla uygun fiyatlı Mac deneyiminin önünü açan bilgisayar, en kısa zamanda bir güncellemeye ihtiyaç duyuyor. Bunu 2018 yapılma ihtimali halen masada bulunuyor.