reklamı kapat

POPÜLER

2012 yılı Twitter’da nasıl geçti?

 - Güncelleme: 27 Aralık 2012 09:46

Twitter gün içinde kullanıcılarına gönderdiği e-postayla; aslında aralık ayı başında yayına alınan ve 2012 yılında büyük yankı uyandırıp hakkında en çok tweet yazılan gelişmelerin yer aldığı özel sayfasını tekrar gündeme getirdi. Buna göre geride bırakmaya hazırlandığımız sene boyunca sosyal ağ üyelerinin iletilerine konu olan başlıklar belirlendi.

EN ÇOK RETWEET ALAN GÖNDERİLER
1
Listenin bir numarasında 810.000’den fazla retweet ile ABD başkanı Barack Obama‘nın yapılan yeni seçim neticesinde dört yıl daha koltuğunda kalması yer alıyor. Hemen ardından pop sanatçısı Justin Bieber‘ın beyin kanseriyle mücadele eden altı yaşındaki hayranı Avalanna Routh’un hayata gözlerini yummasının ardından yazdığı ileti bulunuyor. Üç numarada ise TJ Lang isimli NFL oyuncusunun Seattle Seahawks ile Green Bay Packers arasında başa baş giden mücadele sonrası eleştirisel dilde yazdığı tweet var.

EN FAZLA SES GETİREN OLAYLAR
Dünya çapında gerçekleştirilen etkinlik ve olaylara göre yapılan sıralamada tahtın sahibi, 150 milyon tweet ile neredeyse her ülkeden takip edilen Londra 2012 Yaz Olimpiyatları. Daha sonra 31 milyondan fazla mesajla Amerika seçimleri ve 14,7 milyon gönderi ile MTV tarafından düzenlenen müzik ödülleri mevcut.

SADECE TWITTER’DA PAYLAŞILANLAR
a2
Yaşanan yüzlerce önemli olayların bir kısmı ise tüm dünyaya Twitter aracılığıyla duyuruldu. Örneğin NASA‘nın Mars’a yolladığı Curiosity araştırma robotuna dair gelişmeler komuta merkezinden çekilen fotoğraf ile paylaşılırken, önemli oranda kayıplara neden olan Sandy kasırgasının Sunita Williams tarafından uzaydan çekilen görüntüleri yine ilk kez Twitter’dan yayınlandı.

ÖNE ÇIKAN ETİKETLER
Site içerisinde üyeler tarafından politika, spor, televizyon, film, müzik, yiyecek gibi çeşitli kategorilere ait kullanılan ve göze çarpan etiketler (hashtag) de mercek altına alındı. Buna göre teknoloji sektörünün lider başlıklarını ise AT&T, iPhone, Instagram, Skype ve Kindle oluşturuyor.

YENİ ÜYE ÜNLÜLER
Bireysel kullanıcıların yanı sıra marka ve ünlülere de ev sahipliği yapan Twitter, hitap edilen kesimin genişliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Birçok sektör öncüsü çalışmalarına dair gelişmeleri artık ilk olarak sosyal ağlar aracılığıyla takipçilerine aktarıyor. 2012 yılında Twitter’a üye olan ünlülerin başında ise Pele, Adele, Mike Greenberg, Betty White gibi isimler geliyor.

2012’DE TWITTER’DA NELER YAPTINIZ?
a3
Kişilerin kendi istatistiklerini çıkarabilmelerini de es geçmeyen yetkililer bunun için Vizify ile ortaklığa gitti. Hazırlanan özel uygulama sayesinde en çok ilgi gören tweet’inizi, bahsetme sayısına (mention) göre en değerli takipçinizi ve iletilerinizde en fazla kullandığınız kelimeleri öğrenebilirsiniz.

  • Aralık ayı ile duyurulan, Twitter’ın yeniden bilgilendirmesiyle gözden kaçıran okuyucularımız için bir kez daha hatırlatmak istediğimiz özel sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.