reklamı kapat

POPÜLER

2014 FIFA World Cup Brazil incelemesi

 - Güncelleme: 12 Mayıs 2014 10:08

Fifa

RUMBA
Bunların dışında sahip olduğu modlar ile de ilgi çekmeyi başarıyor oyun. “Captain Your Country” modu, Dünya Kupası oyunlarında aşina olduğumuz bir özellik. İster gerçek, isterseniz de kendi yarattığınız bir oyuncuyu seçerek ülkenizin ikinci takımında başlıyor ve A Milli Takım kaptanlığına uzanan bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu bölüm her zaman ilgi çekici olmuştur ancak bilmediğimiz bir şey sunmuyor ne yazık ki. Gönül isterdi ki yepyeni ve ilginç bir oyun modu ile karşılaşalım.

fifa
Bir diğer mod olan “Story of Qualifying” de kulağa yabancı gelmiyor. Dünya Kupası elemelerinde oynanan bazı önemli maçların kritik dakikalarında maça dahil oluyor ve senaryoyu değiştirmeye çalışıyoruz. “10 dakika içinde 2 gol at”, “Dokuz kişi kalmış takımının gol yemesini engelle ve finallere gitmesine yardımcı ol” gibi görevlerin yer aldığı bu bölüm, bize göre her Dünya Kupası oyununda mutlaka olmalı. Belki yeni bir içerik değil ancak çeşitlilik sağlıyor olması sebebiyle varlığı önemli. Bunların dışında elbette online mücadeleler oyunda önemli bir yer işgal ediyor. Örneğin “Story of Finals”, az önce bahsettiğimiz modu online arenaya taşıyor. Dünya Kupası başladığında her maç bittikten bir saat sonra oyuna eklenecek ve o maçın senaryosunu değiştirme şansımız olacak.

fifa
CHACHA
Ancak asıl dikkatimizi çeken “Road to Rio de Janeiro” modu oldu. FIFA oynayanların aşina olduğu Online Season bölümü, bu oyunda yerini Road to Rio de Janeiro’ya bırakıyor. Mantık aynı ancak işleyiş farklı. Burada, turnuvaya ev sahipliği yapacak 12 stadyum bulunuyor ve her bir stadyum bir sezonu temsil ediyor. Arena da Amazônia’da başlayan yolculuğumuz en üst seviye olan Maracana stadyumunda son buluyor, tabii oraya kadar çıkmayı başarabilirseniz. Season modunun bu şekilde değiştirilmesi oldukça doğru bir tercih olmuş. Yine de, bütün bu saydığımız özelliklere rağmen elimizde kayda değer bir yenilik bulunmuyor. Çünkü FIFA’yı FIFA yapan oynanışıdır ve sahanın içerisi aynı ise gerisi sadece teferruat olarak kalacaktır.

fifa
FIFA 14 ile oyuncuların yeni nesle geçiş yaptığı düşünülürse, World Cup 2014’ün sadece PS3 ve Xbox 360’a çıkması kabul edilebilir bir durum değil. Eski nesilde FIFA 14 oynayanlar için problem olmayacaktır ancak yeni nesil grafik ve mekaniklerine alışmış bir oyuncunun tekrardan eski nesle dönüş yapmak isteyeceğini hiç zannetmiyoruz. Brezilya’nın tropikal renkleri ve samba ezgileri bu durumu kurtarmıyor ne yazık ki…

OLÊ
Sahaya yansıyan yenilikler ise sadece kozmetik seviyede maalesef. Duran toplarda oyuncularınıza direktif verme imkanı ve penaltılarda kalecinizle “Ahanda buraya atlayacağım” işareti yapabiliyor olmak oyunu almak için yeterli sebepler değil. Elinizde FIFA 14 varsa, ortada gidip bu oyunu satın almak için pek sebep görünmüyor. Ancak “ben uslanmaz bir Dünya Kupası aşığıyım” diyorsanız, elbette sizi durduracak değiliz.