reklamı kapat

POPÜLER

2015 Corvette, “Vale Modu”yla araç içindeki her hareketi kayıt altına alıyor [Video]

 - Güncelleme: 19 Ağustos 2014 15:48

2015 model Corvette otomobiller için geliştirilen “Vale Modu” sayesinde artık anahtarınızı bir başkasına teslim ederken endişelenmenize gerek kalmayacak. Zira siz yokken aracınızla ne kadar hız yapıldığından nereye gidildiğine kadar olup biten her şeyi kaydeden sistem valelerin de korkulu rüyası haline gelecek.

Bu yıl duyurulan ve 2015 model yeni nesil otomobillerle karşımıza çıkmaya başlayan “Vale Modu”nu “otomobiller için bebek monitörü” şeklinde nitelendiren Corvette ürün menajeri Harlan Charles, birçok ülkede valelerin lüks araçları hor kullandığını belirtiyor. Yapılan araştırmalar neticesinde vale hizmeti veren bazı kişilerin kendilerine teslim edilen lüks araçlarla yüksek hız yaparak çevrede dolaştığını, araç içerisindeki eşyaları izinsiz kullandığını ya da trafik kazasına karıştığını söyleyen Charles, geliştirilen şifreli güvenlik önleminin soruna çözüm üreteceğini ifade ediyor.

2015CorvetteValetMode-003

Ayarlar menüsünden dört haneli şifre girerek aktif hale getirilen “Vale Modu”, torpido ve diğer eşya gözlerini kilitleyerek radyo, müzik çalar gibi eğlence sistemlerini devre dışı bırakıyor. Araç içerisindeki dokunmatik ekranı da kapatan uygulama sadece şifre girildiği takdirde iptal edilebiliyor. Bununla da sınırlı kalmayan Corvette, “Performans Veri Kaydı” özelliği sayesinde 720p kalitesinde video çekimi yaparak araçla nereye gidildiğini kaydedip kabin içerisindeki mikrofonla ses kaydı alabiliyor. Üstelik hız, motor devri, vites konumu ve G gücünü de takip eden otomobil detaylı bilgi sunuyor.

corvette

Video kaydını araç içerisindeki 8 inçlik dokunmatik ekrandan izleyebilmenin yanı sıra dilerseniz bilgisayarınıza da indirebiliyorsunuz. Aslında günlük kayıtlarla kişinin sürüş kabiliyetini iyileştirmesi amacıyla geliştirlen Performans Veri Kaydı, Vale Modu’yla birlikte daha kullanışlı hale geliyor.

VİDEO