reklamı kapat

POPÜLER

2015 model Hyundai Sonata’daki CarPlay’in ayrıntılı demosu yayınlandı [Video]

Apple‘ın araç içi bilgi ve eğlence sistemi CarPlay‘e ilişkin gelişmeleri bir süredir izliyoruz; CarPlay’in ilk olarak Hyundai’nin 2015 model Sonata araçlarına entegre edileceğini de nisan ayında öğrenmiştik. Bu hafta üretim hattından henüz çıkmış 2015 Sonata’yı inceleme imkanı bulan MotoMan, araca entegre edilmiş CarPlay’in Hyundai’nin kendi bilgi ve eğlence sistemiyle birlikte nasıl çalıştığını gösterdi.

carplay
11 dakikalık videonun dördüncü dakikasına doğru başlayan CarPlay demosunda, iPhone’un Lightning kablosuyla sisteme bağlanması sonucu telefondaki arayüzün değiştiği, Hyundai’nin kendi sisteminde de CarPlay arayüzünün açıldığı görülüyor. CarPlay entegresyonu sunacak otomobillerin üreticileri, CarPlay’in araçtaki ana sisteme ek olarak yer alacağını, hatta bazı araçlarda Google’ın araç içi bilgi ve eğlence sistemiyle bir arada bulunacağını açıklamıştı; bu videoda da CarPlay deneyiminin sistemdeki diğer özelliklerden farkını açıkça görebiliyoruz.

carplay
iPhone araca bağlıyken CarPlay, araçtaki uygulamaların yanında yer alan bir uygulama gibi görünüyor. Ancak CarPlay’e dahil olmayan radyo gibi özellikleri veya ana sistemdeki diğer uygulamaları kullanırken dahi Siri’ye erişebiliyorsunuz.

VİDEO