reklamı kapat

POPÜLER

2015 model Mercedes S Class Coupe: Gücün lüks hali

 - Güncelleme: 12 Şubat 2014 10:25

İki kapılı bu spor araçta Mercedes’in özel olarak geliştirdiği birçok üst düzey teknolojik detay bulunuyor. Magic Body Control adı verilen sistem sayesinde araç, ön kısmında yer alan kameralar aracılığıyla yaklaşan virajı algılayaraj motorsikletlerin dönüş sırasındaki eğimine benzer bir şekilde, 2,5 dereceye kadar gövdesini viraj yönünde eğebiliyor. Bunun yanı sıra Mercedes’in Akıllı Sürüş Teknolojileri olarak adlandırdığı, Pre-Safe akıllı fren sistemi, şerit takip asistanı, vites geçiş asistanı, adaptif far sistemi, çarpışma önleme sistemi gibi sürücüye yardımcı teknolojiler araçta bulunuyor.

4633cc gücünde V8 biturbo motora sahip yeni S Class Coupe, 455 hp gücünde ve 700 Nm tork üretebiliyor. Araçta yer alan çarpışma önleme sistemi, 7 km hızdan 200 km hıza kadar olan sürüşlerde çarpışma olasılığını algılayarak otomatik fren desteği sunabiliyor. Araçta bulunan 480 x 240 çözünürlüğündeki ekran aracılığıyla sürücü aracın hızını görebiliyor, hız limiti tespit edebiliyor, navigasyon ve sistem uyarılarını alabiliyor. Aracın farlarında kullanılan 47 adet Swarovksi kristal ise lüks görüntüyü tamamlıyor.

Aracın standart panoramik sunroof tasarımı, Magic Sky Control adı verilen sistem sayesinde tek tuşla transparan halden opak hale geçebiliyor. Henüz fiyat bilgisi paylaşılmayan süper lüks otomobilin 2014 yılının ikinci yarısında satışa sunulması planlanıyor. Aracın resmi tanıtım şovu ise mart ayındaki Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilecek.