reklamı kapat

POPÜLER

samsung
samsung

2016 model Samsung SUHD TV’ler Türkiye’de

Samsung, 2016 model Samsung SUHD TV’leri Türkiye’de satışa sundu. Geçtiğimiz yılki modellere kıyasla daha az enerji tüketerek daha parlak bir görüntü sunan yeni model SUHD TV’ler artık 1.000 nit parlaklık ile 1000 HDR (Yüksek Dinamik Aralık) teknolojisine sahip. 49- 88 inç aralığında değişen yeni SUHD TV serisini tüm dünyada satışa sunan Samsung, kullanıcıların büyük ve kavisli ekranlara yönelik giderek artan taleplerine karşılık olarak, 65 inç ve üstü büyük ekran SUHD TV ve kavisli SUHD TV çeşitlerini arttırdı.

2016 SUHD TV’ler geçtiğimiz yılın TV’lerine kıyasla yüzde 25 daha fazla renk doğruluğu vadediyor. Samsung SUHD TV’lerin bir diğer yeniliği ise televizyonlarla birlikte gelen uzaktan kumanda. SUHD TV’lerle birlikte gelen kumanda akıllı TV sistemi haricinde set üstü kutular, Blu-ray oynatıcılar ve oyun konsolları dahil tüm bağlı cihazları kontrol etmeye imkan tanıyor.

20th Century Fox gibi büyük Hollywood film stüdyolarının, en değerli filmlerinin TV’ye yönelik remaster’ını (teknolojiyle yeniden düzenleme) yaparken üstün görüntü kalitesi nedeniyle Samsung SUHD TV’leri kullandığını belirten Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy, Samsung’un, 2016 model SUHD TV’ler için “Ultra Black” adı verilen yansıma engelleyici özel bir panel geliştirdiğini ve Smart TV kullanıcı deneyimini (UX) de yeniden tasarladığını ifade etti. Samsung’un 2016 model SUHD TV’lerde Quantum Dot ekranlar kullandığını vurgulayan Gürsoy; “Quantum Dot ekranını oluşturan nanometre boyutundaki parçacıkların her biri doğru ve saf renkler ortaya koyarak zamana yenik düşmeyen, en gelişmiş görüntü kalitesini yaratıyor. Samsung’un ikinci nesil “Quantum Dot” teknolojisi, 2015 model SUHD TV’lere kıyasla, televizyonun daha az enerji tüketerek daha parlak bir görüntü sunmasını sağlıyor. Artık, tümü maksimum 1.000 nit parlaklık ile 1000 HDR (High Dynamic Range-Yüksek Dinamik Aralık) teknolojisine sahip olan 2016 model SUHD TV’ler, gün ışığının parlaklığında dahi canlı bir renk yelpazesi ile izleyiciye görüntüleri tüm detaylarıyla izleyebilme keyfi sunuyor” dedi.