reklamı kapat

POPÜLER

2017 Audi RS3 Sedan’ın teknik özellikleri sızdı [Video]

 - Güncelleme: 29 Eylül 2016 15:36

Audi’nin Paris Otomobil Fuarı kapsamında en çok merak edilen modellerinden biri olan RS3 Sedan’ın özellikleri resmi tanıtım öncesi ortaya çıktı. İlk kez dünyanın karşısına çıkan yeni RS ailesinin yeni üyesi teknik detayları ile bir hayli dikkat çekici.

Geçtiğimiz dönemde fotoğrafları sızan RS ailesinin en küçüğü 3 serisinin resmi özellikleri sonunda belli oldu. Tasarım hatları ile RS3 HB ile benzerlik gösteren özelliklere sahip olan RS3 Sedan, A serisi Mercedes AMG‘nin en büyük rakiplerinden biri olarak görülüyor. RS3 aynı zamanda 3 serisi Audi Sedan ailesinin en üst modeli olma özelliğini de taşıyor.

rs32017leak

Audi RS3’ün kaputunun altında 2,5 litre hacminde 5 silindirli TFSI motor yer alıyor. Audi’nin dört tekerlekten çekiş sistemi Quattro platformu üzerine geliştirilen RS3’de, 7 ileri çift kavramalı şanzıman görev yapacak. Audi RS3 tüm bu donanımın bir araya gelmesi ile 480 nm‘lik tork ve 400 beygirlik güç sunuyor.

Geliştirilen şaşi, fren ve süspansiyon sistemiyle güvenlik tarafındaki iyileştirmeleri ile birlikte RS3’te tamamen sportif body kit yer alıyor. Standart seriden daha büyük lastikler ile gelecek olan RS3’ün arka kısmındaki difizör ile birlikte çift çıkış sport egzozlar sportif tasarımı tamamlıyor. Aracın kokpit kısmında ise RS serisine özel bir multimedya ekran sunuluyor. Kullanıcılar isterlerse Audi’nin Sanal Kokpit deneyimine de opsiyon olarak erişebilecek. Yeni RS Sedan, yine bugünki tanıtım programında yer alan markanın SUV modeli Q5‘ten 20 dakika önce resmi olarak otomotiv tutkunlarının beğenisine sunulacak. Audi’nın Paris Otomobil Fuarı’nda sergileyeceği modeller ile ilgili yenilikleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

VİDEO