reklamı kapat

POPÜLER

2017 model Mercedes GLA Türkiye fiyatı ve öne çıkan özellikleri

2017’nin ilk günlerinde resmi tanıtımı gerçekleştirilen makyajlı GLA’nın Türkiye fiyat seçenekleri belli oldu.

Ocak ayının ilk yarısı içerisinde Detroit Otomobil Fuarı kapsamında düzenlenen etkinlikle karşımıza çıkan 2017 GLA aradan geçen dört aylık bir zamanın ardından ülkemize de resmi olarak giriş yaptı ve satışa sunuldu. Yerini aldığı jenerasyondan devrimsel anlamda bir farkı bulunmayan 2017 model, AMG versiyonu dahil olmak üzere oldukça zengin seçeneklerle tanıtılmıştı. Ülkemizde ilk adımda sadece iki versiyonuyla satışa sunulacak olan araçta bu versiyonlar dizel ve benzinli motorlarla besleniyor. Motor ve fiyat bilgilerine geçmeden evvel GLA’da yapılan değişimleri kısaca bir hatırlayalım.

Tasarım-Donanım

Makyaj operasyonu kapsamında dışta tampon ve ışıklandırmaları elden geçirilen GLA’da SUV’a daha yakın bir görünüm yakalamak isteyen Mercedes bunu 30 milimetrelik yükseklik artışıyla pekiştiriyor. Türkiye pazarında standart olarak sunulan yüksek performanslı LED farlar, bugüne kadar sunulan Bi-Xenon farların yerini alıyor. Gün ışığına yakın bir aydınlatma sağlayan LED farlar Xenon farlara oranla yüzde 60 halojen farlara kıyasla yüzde 70 daha az enerji tüketiyor. Bu uygulamayla birlikte araç ömrü boyunca ampul değiştirme ihtiyacının da ortadan kalktığını belirtmekte fayda var.


İçerisinde kumaş seçeneğinin yanı sıra el yapımı deri, ahşap ve karbon fiber detayları donanım seviyeleri değişiklik gösteren yeni GLA’da merkezde konumlandırılan multimedya ekranında herhangi bir değişiklik bulunmazken ekran boyutları donanım seviyelerine göre 7 ve 8 inç aralığında değişiyor. Güvenlik konusunda da fazlasıyla tatminkar olan araçta “Aktif fren yardımcısı” standart olarak sunuluyor. Öndeki araca olan mesafenin güvenlik sınırının altına düştüğünde sürücüyü uyaran bu sistem, gerektiğinde fren gücü desteği sağlıyor. Sürücünün tepki vermekte gecikmesi halinde sistem devreye giriyor ve çarpışmayı önlemek veya etkilerini hafifletmek üzere otonom olarak kısmi fren yapıyor. Sürücünün direksiyon hareketlerini takip ederek tipik yorgunluk belirtilerini algılayarak sürücüyü iç geçmesi veya dalma riskine karşı uyaran “Dikkat asistanı” özelliği de yeni GLA’da standart olarak sunulan donanımlar arasında.

Motor-Fiyat

Ülkemizde comfort, urban ve AMG olmak üzere üç farklı donanım ve iki farklı motor seçeneğiyle satıla sunulan yeni GLA’nın fiyatları şu şekilde;

GLA 200 – Benzin
Comfort – 1.6 litre 156 beygir – 7 ileri otomatik – 185.200 TL
Urban – 1.6 litre 156 beygir – 7 ileri otomatik – 198.000 TL
AMG- 1.6 litre 156 beygir – 7 ileri otomatik – 217.800 TL

GLA 180d – Dizel
Comfort – 1.5 litre 109 beygir – 7 ileri otomatik – 206.400 TL
Urban – 1.5 litre 109 beygir – 7 ileri otomatik – 219.300 TL
AMG- 1.5 litre 109 beygir – 7 ileri otomatik – 239.200 TL