reklamı kapat

POPÜLER

2017 Nissan Micra’ya Nismo dokunuşu

2016 Paris Otomobil Fuarı’nda boy gösteren Nissan yeni jenerasyon Micra Gen5 ile tekrar eski seviyesine çıkabileceğinin sinyalini verdi. Yeni nesil Micra’nın tanıtılması ile birlikte Nissan’ın Nismo hatlarını Micra’ya aktarabileceği konuşuluyor.

Beşinci nesil Nissan Micra ile otomobil tutkunlarının Paris’te karşısına çıkan Nissan, tamamen yenilenmiş tasarım yüzü ile oldukça ilgi gördü diyebiliriz. Markanın SUV ligindeki satış rakamlarını, binek araç segmentinde de yakalama hedefinin en büyük parçası olan yeni Micra, çekişmeye yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Eski nesline göre “devrimsel” diye nitelendirebileceğimiz bir tasarım ile karşımıza çıkan Micra’da ilk adımda iki farklı motor seçeneğinin sunulması gündemde. Bunlardan biri 0.9 litre hacminde üç silindirli turbo motorken diğer seçenekte ise 1.5 litre dört silindirli dizel ünite olması bekleniyor. İlk aşamada gelecek olan bu motor seçeneklerinin ardından 1.0 litrelik ve daha farklı motor seçeneklerini de yeni nesil Micra’da görmemiz mümkün.

micragen5

Micra’nın yeni nesil tasarım hatları iç kısımda da kendisini fazlası ile gösteriyor. Aracın konsolunda yer alan 7 inç büyüklüğündeki multimedya ekran Apple CarPlay desteği ile birlikte kullanıcılara sunulacak. Bu ekrandan kullanıcılar Siri üzerinden komut sistemini kullanabilecekler. Yeni nesil Micra’nın 2017‘nin son çeyreğinde ülkemizde satışa sunulması planlanıyor.
micragen53

Paris’te boy gösteren beşinci jenerasyon Micra’nın, Nissan’nın performans ekibi Nismo‘nun elinden geçmesi gündemde. Markanın imza modeli GT-R ile adı sıkça duyulan Nismo’nun araç üzerinde geliştirmeler yapması ile birlikte 195 beygir gücünde bir Micra’nın ortaya çıkacağı söyleniyor. Tasarım şirketi tarafından ortaya çıkan Nissan Micra Gen5 Nismo projesi birçok kişiyi şimdiden heyecanlandırmaya yetti. Ortaya çıkan tasarım çalışmasında standart Micra’dan farklı olarak göze çarpan en büyük değişiklikler eklenen spor tampon kiti ve yatay olarak konumlandırışmış led ışıkladırmalar olarak dikkat çekiyor. Nismo dokunuşu ile aracın jant takımlarında daha daha büyük formlar hakim. Nissan, yeni Micra ile birlikte kompakt hatchback ligini bir hayli hareketlendirecek gibi gözüküyor.