reklamı kapat

POPÜLER

2017 Seat Leon ve yenilenen tüm özellikleri

Seat Leon, makyajlanan dış tasarımı ve eklenen premium teknolojik sistemlerle geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2017’nin de en çok satan modelleri arasında olmaya aday.

Seat dediğimiz zaman çoğumuzun aklına ilk gelen model olan Leon, yeni yılı erken kutlamaya başladı. Markanın en çok satan modeli konumunda yer alan Leon, üzerinde yapılan 2017 dokunuşları ile çok daha dinamik ve teknolojik hale gelmiş diyebiliriz. Aracın dış tasarımında yapılan küçük dokunuşlar içeriye girdiğimizde daha büyük hamleler ile birleşiyor.

İlk olarak makyajlanan Leon’un dış hatlarından başlayalım. Dış tasarımında yenilenen ve araca daha sportif bir hava katan ön tampon ve ışıklandırmalar bu dinamizmi artıran etkenlerden. Leon dahilinde yer verilen yeni LED teknolojisine sahip farlar ve sis farları, ışıklandırma sisteminde kullanıcılara bir adım ötesini vadediyor. Kapıyı açıp koltuğa oturduğumuzda meraklılarının da ilk olarak fark edeceği bir değişiklik göze çarpıyor. 2017’den itibaren Leon modellerinde elektronik park frenini de göreceğiz. Kokpitte yer alan Media System Plus ile birlikte gelen 8 inç‘lik multimedya ekranda da bazı geliştirmeler söz konusu. Yenilenen sistemle dışarıda konumlandırılmış birkaç tuş artık konsolda yer almayacak. Araç içerisindeki ambiyans aydınlatmaları ise gece sürüşünü daha keyifli hale getiren bir öge olarak sunulmaya devam ediliyor.

2017seatleon11
Leon’da tasarımsal değişiklikleri ile birlikte birçok yeni teknolojik donanımı da görmek mümkün. Yeni eklenen bu donanımlar Leon’un sınıfını domine etmesindeki yerini korumasına vesile olabilir. 2017 modeller ile birlikte sunulun ve markanın SUV modeli olan Ateca ile karşımıza çıkan gelişmiş sürücü asistan sistemlerini artık Leon’da da göreceğiz. Şerit takip sistemi ile birlikte alınan ve geçtiğimiz süreçte Volkswagen Passat’a da sunulan trafikte sürüş asistanı (traffic jam assist) artık Seat Leon’da sunulan opsiyonlar arasında. 0 ile 60 km/s arasında kullanılan sistem, gaz ve fren pedalını otomatik olarak kontrol ediyor ve dur-kalk şekilde ilerleyen trafikte sürücülere daha konforlu bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. Bununla birlikte yaya algılama sistemi (pedestrian protection system), trafik levhası algılama sistemi (traffic sign recognition), akıllı telefonları kablosuz şarj edebilme ve GSM sinyal artırıcı gibi premium segment birçok özellik yeni Leon’da sunulacak.

2017seatleon10
Geçtiğimiz nesillerde olduğu gibi yeni Seat Leon’da sunulan motor seçeneği bir hayli geniş. Aktif silindir teknolojili 1.4 litre hacimli benzinli motor seçenekleri sunulmaya devam ediliyor. Dizel motor seçenekleri ise 90 beygir güç üreten 1.6 litre‘lik motor ile 184 beygir güç üreten 2.0 litre olarak değişiklik gösteriyor. Leon denilince tabii ki akıllara performans modeli Cupra‘da geliyor. Seat yetkilileri yeni Cupra ile ilgili net bir açıklama yapmasa da “Sürprizlere hazır olun!” diyerek beklentileri bir hayli artırdı. Reference, Style, FR ve Xcellence olarak dört farklı donanım seçeneği ile sunulacak olan Leon 2017’nin ilk çeyreğinden itibaren satışa sunulacak.