reklamı kapat

POPÜLER

2017 teknolojisiyle 1969 Chevrolet Chevelle Slammer

 - Güncelleme: 03 Kasım 2016 09:03

SEMA 2016 için özel olarak geliştirilen 1969 Chevrolet Chevelle, sahip olduğu motor ve teknolojisiyle adeta 2017 model olarak karşımıza çıkıyor.

Geleneksel tasarımın dilinin günümüze uyarlanmış halini pek çok kez görüyoruz. Markaların özel modellerini modernleştirme stratejileri kullanıcıları da memnun eden bir detay. Chevrolet ise tarih ve genetik dediğimiz zaman General Motors gibi bir devin markası olarak bambaşka bir seviyede geçmişe sahip. Bunun son ispatlarından birisini farklı bir şekilde yapan Chevrolet ekibi 1969 model Chevelle‘ye 2017 yılında sunacağı en yeni motorlarından biri olan LT376/535 kodlu performans motorunu entegre etti.

Biri “Old Skool” mu dedi?

chevelleslammer3
SEMA 2016‘ya özel olarak tasarlanan 1969 Chevelle Slammer‘da önümüzdeki yıldan itibaren Camaro SS ve Corvette Stingray modellerinde yer alacak olan 535 beygir gücünde sekiz silindirlik motorun modifiye edilmiş bir versiyonu bulunuyor. Chevrolet teknik ekibinin Chevelle Slammer‘a özel olarak tasarladığı kam mili paketiyle 535 beygirlik güç değerine ek olarak sağlanan 75 beygirlik performans artışıyla maksimum güç 610 beygire yükseliyor. Chevrolet ekibinin Chevelle için açıkladığı tork değeriyse 882 nm.

SEMA 2016 için özel olarak tasarlanan 69 Chevelle’de yer alan şanzımanda GM’in yeni nesil ürünü gamında yer alacak parçalar arasında. Elektronik olarak kontrol edilen dört ileri otomatik şanzıman eski nesillere göre çok daha hızlı ara geçiş ve hızlanma performansı vadediyor. Yeni jenerasyon Camaro’da yer alacak olan performans fren takımı ve gelişmiş spor süspansiyonlar, Chevelle’nin altyapısını oluşturan güncel ekipmanlardan. Tüm bu altyapının üzerinde, baktığımız zaman yüzümüzde tebessüm yaratan ve “muscle car” tarihinin en hoş tasarıma sahip modellerinden bir yüz bizleri karşılıyor. Chevelle’nin ön tarafında 18 inçlik jantları arka tarafta 20 inç boyutundaki takım tamamlıyor. 2017 model altyapısı ve teknolojisine ek olarak 1969 yılının asaletini sunan Chevelle SS Slammer, eskiyen uzuvları yenilenmiş bir canavarı andırıyor adeta.