reklamı kapat

POPÜLER

2017 Volkswagen Crafter’ı lüks bir eve dönüştüren karavan konsepti

Knaus Tabbert, henüz satışa bile sunulmayan ikinci jenerasyon Crafter’a konsept bir karavan tasarımı gerçekleştiriyor.

Volkswagen Transporter ilk jenerasyondan itibaren segmentinde standartları belirliyor. T1 ile başlayan ve efsaneleşen ilk dönemden günümüze kadar ticari kullanım dışında özellikle iç tasarım olarak elden geçirilen versiyonlarla adeta mobil bir eve dönüştürülebilen Transporter ailesine Crafter ile dahil olan yardım eli sayesinde özgürlüğün boyutunu yeni bir seviyeye taşımak mümkün. Tıpkı Transporter’da olduğu gibi kısa sürede kendi sınıfında en çok tercih edilen modellerden birisi haline gelen Crafter önümüzdeki aylardan itibaren ikinci jenerasyonu ve yeni yüzüyle kullanıcılarla buluşacak.


Özellikle geliştirilen tasarımlarla karavan konseptine çok daha yakın bir boyutta olan Crafter’ın ikinci jenerasyonu henüz satış merkezlerindeki yerini almamışken bağımsız firmalar yeni versiyonun “mobil ev” versiyonunu neredeyse tamamladı. Geçtiğimiz süreçte T1 modeli üzerinde yaptığı tasarımla yine adından söz ettiren Almanya merkezli Knaus Tabbert firmasının bu seferki projesi ikinci jenerasyon Crafter oldu. Yapılan çalışma sonucu Crafter’ın içerisine kullanıcıların duş dahi alabileceği bir tuvalet, buzdolabı, yemekler için ocak/fırın, çift kişilik yatak ve katlanabilir yemek masası gibi bir kişinin ihtiyaç duyabileceği her parçaya yer veren tasarım ekibi ikincil bir tasarımla da opsiyonlarını artırmayı hedefliyor.


Henüz konsept aşamasında olan projelerini bu yılki Düsseldorf Karavan Fuarı‘nda sergilemeyi planlayan ekip son geliştirmelerin yapılmasının ardından Knaus Crafter modellerini meraklılarıyla buluşturacak. Tanıtım organizasyonun ardından tasarımların fiyat bilgisini vereceklerini açıklayan marka yetkilileri aynı tasarım için bir de FIAT Ducato modeliyle kullanıcıların karşısına çıkmayı planlıyor. Her iki tasarımda da ambiyans aydınlatması iki farklı döşeme seçeneği ve banyo opsiyonları sunacak olan ekibin projesi çantasını toplayıp uzaklaşmak isteyen maceracıları şimdiden cezbedecek gibi gözüküyor.