reklamı kapat

POPÜLER

2017 Volkswagen Tiguan R, Nürburgring’de yakalandı

Volkswagen’in yeni tasarım diliyle yeni formuna kavuşan Tiguan’ın R versiyonu test sırasında yakalandı. 2017 Tiguan R sokaklarda gürültü çıkrmak için bir hayli iddialı.

Volkswagen’in yenilenen dinamik tasarım diliyle çok daha sportif bir görünüşe kavuşan SUV’si Tiguan, ortaya çıktığı ilk günden itibaren ilgi gördü. Ülkemizde de iyi sayılabilecek satış rakamlarına ulaşan Tiguan için artık “R” platformuna kavuşma zamanıda geldi. Nürburgring‘de yapılan test sürüşünün ardından görüntülenen 2017 Tiguan R, Volkswagen’in sportif R tasarımı ve motor gücüyle yine bekleneni sunacak gibi gözüküyor. Hemde fazlasıyla.
tiguanr1

Yeni nesil Mk7 Golf R‘da bulunan 2.0 litre hacmindeki motorla gelmesi beklenen Tiguan R’da bu motorun geliştirilmiş halini de görmemiz mümkün. MQB platformu üzerine inşa edilen ikinci jenerasyon Tiguan’da sportif difizörler ve dört çıkışlı spor egzozlar dış tasarımda kendini belli eden tasarım detayları arasında. Motor geliştirmesinin yanı sıra şasi dinamikleri ve frenlerde bu geliştirmeden payını alacak gibi gözüküyor. Tiguan R’ın 2016 bitmeden resmi rakamlarla tanıtılması ve 2017’den itibaren satışa sunulması bekleniyor.