reklamı kapat

POPÜLER

2018 Audi A7 Sportback
2018 Audi A7 Sportback

2018 Audi A7 Sportback ve öne çıkan tüm yeni özellikleri [Video]

 - Güncelleme: 20 Ekim 2017 02:04

Audi A8’den önemli izler taşıyan 2018 Audi A7 Sportback, otonom sürüşün kapılarını aralayan teknolojiyi de beraberinde getirdi.

Test sürecinden itibaren karşımıza çıkan tüm detaylarını sizlerle paylaşmaya çalıştığımız 2018 Audi A7 Sportback örtülerinden kurtularak yeni yüzüyle artık karşımızda. Audi’nin yeni nesil tasarım dilinin binek segmentteki ikinci temsilcisi olan yeni A7 Sportback’de, genel yapısı itibarıyla sportif bir A8’i andırıyor. Kendine özgü parçalarıyla A8’den ayrılan model her geçen gün daha da dijital hale gelen otomobil dünyasında kendi kimliğiyle bunu harmanlayan keyifli modeller arasındaki yerini alacak gibi görünüyor. Sözü fazla uzatmadan aracın yenilenen dünyasına giriş yapalım.

Ebatlar – Donanım

Audi A7 Sportback’i A8’den ayıran temel karakteristik farklar yeni jenerasyonda da güzel bir evrimle devam ettiriliyor. Aracın ebatlarına baktığımızda 4.969 milimetre uzunluğa, 1.908 milimetre genişliğe, 1.422 milimetre yüksekliğe ve 2.926 milimetre aks mesafesine sahip olduğunu görüyoruz. Bunu değerleri daha iyi anlamak adına şunu söyleyebiliriz ki yeni A7 Sportback eskisine oranla her açıdan büyümüş durumda. Bu artış aks mesafesinde 12 milimetre uzunluktaysa 5 milimetre olarak detaylara yansıyor. Bagaj bölümünde 535 litrelik kullanım alanı vadeden aracın koltukları pasif hale getirildiğinde bu değer 1.390 litreye kadar çıkabiliyor.

Dış tasarımda yapılan değişimlere kısaca baktığımızda çok daha keskin bir yapının hakim olduğunu ilk adımda net bir şekilde görebiliyoruz. A8’e göre daha geniş ve alçak yapıda olan ön ızgara, ahenkli çizgi şeklinde HD Matrix LED teknolojisine sahip lazer destekli ön ışıklandırma grubu bu bölümdeki karakterin temel taşlarından. A7’nin arka bölümüne geçtiğimizde yatlardan ilham alınan bir çizgisini on üç farklı segmentten oluşan grafikli arka ışıklandırmaları takip ediyor. Bu ışıklandırmalar araç ilk açıldığında ve kapatıldığında kullanıcısını selamlamak amacıyla özel bir grafik ahengiyle yanıp sönüyor. Bu bölümde yer alan entegre spoiler’in 120 km/s hızda etkin bir yapıya bürünerek harekete geçtiğini de belirtmeden geçmeyelim.

İç tasarım

A7’nin kapılarını açıp içeriye girdiğimizde Audi’nin belki de rakipleri arasında en öne çıkan parçası olan kokpitiyle karşılaşıyoruz. Dışarıda kullanılan geometrik çizgilere atıfta bulunarak oluşturulan kokpitte sesle kontrol edilebilen multimedya ve 10,1 inç’lik sürücü ekranı bulunuyor. 12,3 inçlik Audi Sanal Kokpit teknolojisiyse opsiyonel olarak satın alınabiliyor. Büyüklüğü 8,6 inç olan alt bölümdeki ekrandaysa aracın kliması başta olmak üzere temel fonksiyonu her zaman olduğu gibi yüksek çözünürlük desteği ve başarılı bir deneyimle kullanıcılara aktarılacak.

A7’nin güncel teknolojileri arasındaki en büyük parçaysa yapay zeka destekli sürücü asistanı. İlk kez A8’de gördüğümüz bu özellikle kendi kendine park etme özelliğinin yanı sıra araç dışından uzak kontrol ile park etme de yapılabilecek. Otonom sürüşe giriş niteliğindeki tüm ekipmanlarla desteklenen A7’de on iki ultrasonik sensör, beş radar, beş kamera ve lazer tarayıcı toplamda 39 adet elektronik destek asistanıyla birlikte yoğun trafikte kullanıcısına otonom sürüş deneyimi yaşatacak.

Motor – Altyapı

Audi’nin yeni geliştirdiği elektronik şasi programıyla desteklenen 2018 model A7, elden geçirilen süspansiyonları ve imza niteliğindeki quattro altyapısıyla uzun yolculuklar için de artık çok daha ideal seviyeye gelmiş durumda.

Yeni Audi Sportback kullanıcılarla ilk adımda 3.0 litrelik altı silindirli turbo motorla buluşuyor. 340 beygir güç ve 500 Nm tork üreten bu motor A7’yi 0’dan 100’e 5,3 saniyede eriştirebilirken maksimum 250 km/s hıza çıkartabiliyor. Yedi ileri değerli S-tronic şanzımanla kombin edilen aracın test koşulları baz alınarak paylaşılan ortalama tüketim değeriyse 6,8 litre gibi hiçte fena olmayan seviyelerde. Şimdilik tüm detayları paylaşılmasa da Audi’nin ileriki dönemde altı ve dört silindirli benzinli ve dizel motor seçeneklerini ürün seçeneklerine ekleyeceğini hatırlatalım. A7’nin motor teknolojisi ayağında altı çizilmesi gerek son parçaysa yeni hibrit sistem.

2018 Audi A7 Sportback fiyatı

Tüm motor seçeneklerinde standart olarak sunulacak olan sistem 48V’luk elektrik sistemi ve lityum iyon bataryayı içeriyor. 55-160 km/s hız aralığında aktif olarak çalışan sistem performans kayıplarını minimuma indiriyor. 2018 model yıllı Audi A7 55 TFSI quattro S tronic versiyonuyla Almanya’da 67.800 euro‘dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=rwbYr6Mzb7Y