reklamı kapat

POPÜLER

2018 Land Rover Discovery’nin 110 tonluk “yol trenini” çektiği zorlu sınavına konuk olun [Video]

 - Güncelleme: 23 Eylül 2017 18:51

Avustralya’da gerçekleştirilen denemede fabrika çıkış yapısıyla asfalta çıkan Discovery, beklentileri yine boşa çıkartmadı.

Otomobil üreticilerinin sınıflarında liderliğe oynayan modelleri için gerçekleştirdiği sıradışı organizasyonlarla, sık sık gövde gösterisi yaptığına şahit oluyoruz. Hemen her sınıfta gerçekleşen bu gösterilerde kimi zaman performans, kimi zaman sürüş dinamiği kimi zamansa güç kriteri ön plana çıkartırılıyor. SUV sınıfındaysa, gerçekleştirilen bu organizasyonlar genellikle arazi kabiliyeti ve çekiş odaklı. Son olarak Porsche’nin Cayenne ile 285 tonluk bir uçağı çekerek dünya rekoruna imza attığı sınıfta, Land Rover da dikkatlerimizi üzerine çeken bir deneme gerçekleştirdi. Yeni Discovery‘nin başrolünde olduğu bu deneme, uzunluğu 100 metre ağırlığıysa 110 ton olan bir yol treniyle gerçekleştirildi.


90’lı yılların ilk dönemlerinden itibaren Discovery’nin çekiş gücünü ön plana çıkartan Land Rover, 2018 model yılıyla birlikte araca entegre ettiği 3.0 litrelik altı silindirli makinenin neler yapabileceğini de bu denemede gösterdi. 254 beygir güç ve 600 Nm tork üreten bu dizel motorla yola çıkan Discovery, yediden fazla trailer ve 12 tonluk bir traktörden oluşan konvoyu tamamen fabrika çıkış yetenekleri ve ekipmanlarıyla çekmeyi başardı. Toplamda 16 kilometre süren yolculuk boyunca maksimum 44 km/s hıza erişen Discovery’nin bu zorlu sınavıyla sizleri baş başa bırakalım.

VİDEO