reklamı kapat

POPÜLER

2018 Peugeot 308 Türkiye fiyatı

2018 Peugeot 308’in Türkiye fiyatı belli oldu

 - Güncelleme: 11 Kasım 2017 12:27

Global tanıtımından altı ay sonra Türkiye pazarına giriş yapan 2018 Peugeot 308, makyaj ve teknolojik geliştirmelerle başarısını sürdürmeye çalışacak.

Peugeot’nun satış sayısı anlamında yüzünü güldüren modellerinden birisi olan 308, ilk jenerasyonundan bu yana kadar 760 bin adet gibi başarılı rakamı geride bıraktı. 2018 model yılıyla geçtiğimiz aylarda karşımıza çıkan araçta makyaj niteliğinde değişiklikler yapıldığına şahit olduk. Bu değişim kapsamında dikey konumlu ön ızgara, motor kaputu ve tüm donanım seviyelerinde sunulan LED gündüz farları dış tarafta fark yaratmıştı. 308’in iç bölümünde yapılan değişimler daha çok teknolojik parçalarla sınırlı kaldı. Görünüm olarak Peugeot 3008 ve 5008’de gördüğümüz vites topuzunu alan araç maalesef büyüklerde gördüğümüz kadrana henüz kavuşmadı. Bu arada Peugeot yetkilileriyle yaptığımız kısa söyleşide 3008 ve 5008’de gördüğünüz elektronik kadranların geliştirilmekte olan 508‘de yer alacağına dair aldığımız ipucunu da sizlerle paylaşalım.

Fark yaratan sürüş asistanı

Evet 2018 Peugeot 308’in içerisinde yapılan teknolojik değişimlerde bizleri ilk olarak yeni grafik efektleriyle 3 boyutlu navigasyona ve tüm fonksiyonlarla kolay erişim sağlayan “kapasitif” dokunmatik ekran karşılıyor. Burada sunulan elektronik destek üniteleri kısmındaysa; aktif şerit takip sistemi, yorgunluk tespiti, akıllı ışık sistemi, hız levhası tanıma, aktif kör nokta uyarı, arka kamera ve otomatik park asistanı gibi güncel detaylar ön planda.

Burada en çok dikkat çeken parçalardan olan otomatik park asistanın detayına inelim. Gövdeye entegre ultrasonik sensörlerle çalışan bu sistem sürücüye aktif park desteği sunuyor. Sistem ilk olarak ön ve arka tampondaki sensörleri kullanarak aracın boyutlarına uygun bir park yeri tespit ediyor. Ardından direksiyonun kontrolünü ele alıp aracı tespit ettiği boşluğa park edebiliyor. Manuel şanzımanlı versiyonlarda sürücü ; gaz, fren, vites seçimi ve debriyajı kumanda ediyor. EAT6 tam otomatik şanzımanlı versiyonda ise sürücü sadece freni kumanda ediyor. Park yerine girme, park yerinden çıkma manevraları esnasındaysa sistem, sürücüye görsel ve sesli yönlendirmelerde bulunuyor. Ayrıca güvenlik önlemi olarak sürücünün manevrayı gözlemlemesini sağlıyor. Sürücü istediği zaman direksiyona dokunarak kontrolü de ele alabiliyor. Ayrıca park yardımcısı, paralel ve dik olmak üzere iki farklı park manevrasını destekliyor.

2018 Peugeot 308 dört farklı donanımla geliyor

Yeni Peugeot 308 hatchback ve station wagon olmak üzere iki gövde seçeneğine sahip. Donanımdaysa Access, Active, Allure ve GT Line olmak üzere ilk etapta dört farklı donanım seviyesi ile sunuluyor. Aracın motor seçeneklerinin içerisinde dizel ve benzinli motorlar yer almaya devam ediyor. Burada 1.6L BlueHDi dizel motor ve son 3 yıldır kategorisinde yılın motoru ödüllü 130 beygirlik 1.2L turbo benzinli motorun yine devam ettiğini görüyoruz. PSA grubunda ilk kez sunulan 1.5 litre hacimli 130 beygirlik yeni dizel motorunsa Türkiye’ye getirilmesi şimdilik beklenmiyor. 2018 Peugeot 308, 91.600 TL’den başlayan fiyatlarla kasım ayı itibariyle Türkiye’de satışa sunuluyor.