reklamı kapat

POPÜLER

2020 Audi A5

2020 Audi A5 ailesi ve beraberinde getirdiği önemli yenilikler

Sportif dinamiklerin son yıllardaki yükselen temsilciliğini devam ettirecek 2020 Audi A5, üç farklı gövde tipiyle kullanıcıların karşısında.

Geçtiğimiz ay içerisinde station wagon sınıfının referanslarından RS6 Avant ile karşımıza çıkan Audi, Frankfurt Otomobil Fuarı ile birlikte diğer silahlarını da sergiliyor. Uzun süredir beklenen 2020 Audi A5 ailesi, resmi kaynaklar üzerinden gelen tüm beklentilere cevap vermek için artık hazır. Yeni model yılıyla birlikte makyaj niteliğinde değişimler elde eden ailede, diğer isimlerde gördüğümüz keskinleşen tasarım dilinin hakimiyeti göze çarpacak. Coupe, Cabrio ve Sportback olmak üzere iç farklı gövde tipiyle satışa sunulacak A5’in zirve noktalarından birisi S5 tarafından temsil edilmeye devam ediyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Audi A5 ailesinin tamamında elektrik desteği

Teknik detaylar öncesinde kullanıcıların tasarımsal farkları hissedeceği noktalara kısaca değinmekte fayda var. Ön bölümde baktığımızda bir bütünsellik içerisinde yer alan ızgara ve ışıklandırma grubunun dominant olacağını net bir şekilde söyleyebiliriz. Tamponlarla da güzel bir birliktelik sunan A5 ailesinin arka bölümünde ise donanım paketlerine göre değişmekle birlikte difüzör ve egzoz çıkışlarında farklılılar göreceğiz. Bu arada ışıklandırma gruplarının tamamında standart olarak LED ile geldiğini, Matrix setinin ise opsiyon listesinde olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Audi’nin önemli silahlarından olan kokpitin öne çıkanları ise güncellenen 10 inçlik multimedya sistem ve döşeme seçenekleri üzerinden yeniliği hissettirecek.


2020 Audi A5 ailesinin motor seçenekleri de opsiyon listesi kadar seçenek sunabiliyor kullanıcılara. Tamamında 48V mild-hybrid sisteminin standart olarak sunulduğu bu dört farklı seçenek, güç nitelikleriyle birbirlerinden ayrılacak. Giriş seviyesinde 35 TDI koduyla listeye dahil edilen 2.0 litrelik motor 161 beygirle satışa sunuluyor. 40 TFSI ile ikinci basamağı oluşturan 2.0 litrelik benzinli ise 187 beygir güçle geliyor. Performans konusunda gözü yükseklerde olanları ise 3.0 litrelik dizel ve benzinli seçenekleriyle S5 karşılıyor. Dizelde 342 beygir güç ve 700 Nm torkla gelen modeli, 348 beygir güç ve 500 Nm torkla benzinli seçenek tamamlıyor. Performans verileri ise dizelde 0’dan 100’e yaklaşık 5 saniye gösterirken, benzinlide 4,7 saniye dolaylarına işaret ediyor. Maksimum sürat ise 250 km/s olarak sınırlandırılmış durumda. Yeni A5 ailesi Almanya2da 42.900 eurodan başlayan fiyatlarla alıcı bulacak. S5 içinse bu rakamın 66.500 euro olduğunu da kenara not etmekte fayda var.