reklamı kapat

POPÜLER

2020 Honda Jazz

2020 Honda Jazz tanıtıldı; işte merak edilen tüm detaylar

 - Güncelleme: 09 Mayıs 2023 22:28

Tokyo Otomobil Fuarı’nın başlamasıyla birlikte bekleyişimizi sona erdiren 2020 Honda Jazz, yapılan yerinde dokunuşlarla elini güçlendirmiş durumda.

Kısa süre önce ortaya çıkan sızıntıları üzerinden yenilenen yüzünü görme fırsatına eriştiğimiz 2020 Honda Jazz, Tokyo Otomobil Fuarı kapsamında nihayet resmiyet kazanmış şekilde karşımızda. Sızıntıları doğrulayan parçaları sayesinde modernleşen yüzünü bir kez daha net bir şekilde gördüğümüz yeni jenerasyonun merakla beklenen hibrit ünitesi de detaylanmış durumda. Ailenin ilk elektriklisi olmaya hazırlanan E‘nin dinamiklerini hatırlatan kokpit parçalarıysa dışarıda gördüğümüz modernleşme hareketinin içerideki güzel bir yansıması konumunda. Marka tasarımcılarının özellikle iç dünya üzerinde yaptığı yeniliklerin, Jazz için uzun zamandır beklenen ilaçlardan olduğunu da söylemeden geçmeyelim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Honda Jazz cephesinden açıklanan ilk detaylar

Honda’nın yeni Jazz için resmi kaynakları üzerinden paylaştığı detaylar arasında ilk sırayı hibrit üniteye vermek gerekiyor. Şu aşamada işin çok fazla teknik boyutuna girilmediğini görüyoruz. Bunun sebebiyse aracın yurt dışı için ilk satış sürecinin Şubat 2020 olarak gösterilmesi. Gelen ilk bilgiler ise marka içerisinde bu sistemi e:HEV adıyla araçlarda göreceğimizi söylüyor. İçerisinde iki ufak elektrik motoru barındıran sistemin içten yanmalı motor bölümü içinse şu an herhangi bir detay paylaşılmadı. Donanım konusunda ise bizleri iddialı açıklamalar karşılıyor. Honda otomobillerinde bir ilk olarak kullanıldığını gördüğümüz konfor odaklı yeni nesil koltukların deneyime yüksek miktarda artı katma amacı var. Jazz dış pazarda Basic, Home, Ness, Crosstar ve Luxe adı verilen beş farklı paketle sunulacak. Bunlar arasındansa şüphesiz en merak edileni en yeni seçenek olan Crosstar. Ford Fiesta ve Hyundai i20 Active örneklerinden bildiğimiz tüm farklılıklar, bu pakette de Jazz’ı bir crossover karakteriyle bir araya getirecek. İç dünyada deri döşeme ile birlikte malzeme kalitesini de bir üst noktaya taşıyan Honda, konsoldaki yeni multimedya ekranla son teknoloji dinamiklerini kullanıcılara aktaracak. Pek çok elektronik sürücü destek sistemini de beraberinde getirecek olan yeni Jazz’ın Avrupa üzerindeki versiyonlarını da süreç içerisinde tekrar karşımızda göreceğiz.

İlginizi çekebilir

Honda Sports EV Concept