reklamı kapat

POPÜLER

2020 Skoda Superb donanım özellikleri ve fiyatı

Son yıllarda dünya genelinde satış rakamlarını arttıran çek menşeili otomobil üreticisinin son temsilcisi, 2020 Skoda Superb modelinin donanım ve fiyat özelliklerine hep beraber bakalım.

Škoda Auto, 1991 yılında Volkswagen tarafından satın alınmadan önce şimdi olduğundan daha mütevazi bir yapıya sahipti. Kökeni 1895’e kadar dayanan marka 2 kişinin bisiklet üretmek istemesiyle yola çıktı. 1899’da motosiklet ve 1905’de otomobil üretilmesi ile günden güne büyüyen marka, günümüzde bütün dünyada satılan modern bir üretici konumunda. Selefine baktığımız da yapısal olarak oldukça heybetli görünen araç, her zaman rakiplerinde olmayan bir özelliğe sahipti. Suberp, inanılmaz bagaj hacmi ve yaşam alanı sayesinde geniş ailelerin ve makam sahiplerinin sahiplerinin terci oldu. Kısa zaman önce, kardeşi Yeni Skoda Octavia gibi bir makyaj operasyonu da geçiren Skoda Superb, hem teknolojiye ayak uydurdu hem de yüzünü eskitmemiş oldu. Bugün, modelin tasarım detaylarına ve donanım özelliklerine beraber bakacağız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Skoda Superb öne çıkan özellikleri

Yeni nesil Skoda Superb tasarım anlamında oldukça heybetli görünüyor. Uzun gövde yapısı ve tasarım çizgileri sayesinde model adeta bir station wagon görünümüne yaklaşmış. Skoda bu tasarımı sadece şık görüntü amacı ile de yapmamış. Gerek konfor gerek ise hacim konuları, selefine göre geliştirilmiş. Önceki nesile göre daha keskin hatlara sahip olan model düz bir yapıda diyebiliriz. Yeni nesil Skoda’larda bulunan ön panjur, bizleri Superb de selamlıyor. Makyaj operasyonunda bu panjur daha fazla krom kavuşarak daha kaliteli bir görünüm sağlanmış. Donanım seviyenize göre tamamen LED olabilen, derinlik efektine sahip, çizgi şeklinde farlar, krom çıtalar ve değişen tampon hava girişleri dikkat çeken dış tasarım unsurları. Modelin arka tarafında ise değişen marka/model yazısı ve bir krom çıta mevcut. İç mekana geçtiğimizde ise Volkswagen modellerinden tanıdık bir kokpit görüyoruz. Direksiyon önceki nesili ile benzerlikler gösterse de multimedya sistemi değiştirilmiş. Model saklama alanları konusunda da oldukça cömert. Ayrıca 595 litre gibi oldukça iddialı bir bagaj hacmi mevcut. Model, bu özellikleri ile sınıfında en çok satan araç olmaya aday bir konumda.

2020 Skoda Superb Donanım

2020 model yılıyla birlikte Superb ailesine ilk kez Matrix far teknolojisinin geldiğini yine bugüne gelene kadar öğrenmiştik. Bu parçayla birlikte aracın tasarımında da yapılan değişimler gövdenin temel bölümleri üzerine şekilleniyor. Tamponlar, ışıklandırma grupları, ızgara, arka bölümde Skoda yazısı ve diğer bölümleri bir araya getirdiğimizde reçetenin tamamlandığını görebiliyoruz. Ebatlar itibarıyla uzunluk bazında 8 milimetre ileriye taşınan yeni model, diğer parçalarıyla büyük oranda yerini aldığının bayrağını taşımaya devam ediyor. Son olarak seçenekler arasında eklenen yeni tasarımlı jantların da görünüme olan etkisinin oldukça büyük olduğunu da söyleyebiliriz.

Kokpit bölümüne geçtiğimizde bahsedilen bu premium algının tüm kozlarıyla burada kullanıldığını görüyoruz. Yeni jenerasyon Skoda’lar ile eklenen ve markanın kurucularına selam niteliği taşıyan L&K donanım paketiyle, Alcantara döşemeler, deri kaplamalar ve piyano black dokunuşlar kokpiti oldukça zengin gösteriyor. İşin içerisine masaj destekli koltukların girmesiyle birlikte işler daha da keyifli bir hal alıyor. Konsolu da makyaj kapsamında elden geçiren Skoda tasarımcıları, krom detaylara yine daha fazla ağırlık verirken, 9,2 inçe kadar yükseltilebilen multimedya ekran ve sanal kokpit teknolojisi, oldukça şık bir tamamlayıcı parça niteliğini taşıyor. Otonom acil frenleme, acil durum asistanları, yaya ve bisikletli algılama başta olmak üzere pek çok zengin sürücü desteğini de beraberinde getirecek olan 2020 Skoda Superb üretim süreci kısa süre içerisinde başlayacak.

İlginizi çekebilir

Skoda Laura; markanın yeni dijital asistanıyla tanışın

2020 Skoda Superb Fiyat Listesi

Modelin fiyatlarını aşağıda görebilir, bütçenize ve istediğiniz donanım seviyesine göre seçim yapabilirsiniz. Modelin hybrid versiyonuna ait fiyat tablosuna ise buradan ulaşabilirsiniz.

DonanımVersiyonFiyat
Comfort1.5 TSI ACT 150 PS186.900 TL
Elite1.5 TSI ACT 150 PS DSG213.400 TL
Premium1.5 TSI ACT 150 PS DSG241.900 TL
Prestige1.5 TSI ACT 150 PS DSG261.400 TL
Elite1.6 TDI SCR 120 PS DSG240.400 TL
Premium1.6 TDI SCR 120 PS DSG255.900 TL
Prestige1.6 TDI SCR 120 PS DSG275.400 TL
L&K Crystal2.0 TDI SCR 190 PS 4X4 DSG450.400 TL