reklamı kapat

POPÜLER

2021 Opel Mokka

2021 Opel Mokka tanıtıldı; devrimsel tasarım ve tam elektrik versiyon

Corsa’da olduğu gibi ilk olarak tam elektrikli versiyonu üzerinden tanıtımı gerçekleştirilen 2021 Opel Mokka, iç de dış bölümleriyle markasının yeni dönemini temsil ediyor.

Opel’in yükselişinde kilit rol üstlenme konusunda bir süredir beklentilerin tavan yaptığı yeni jenerasyon için beklenen gün geldi. Test sürecinde kamuflajlı görüntüleri üzerinden tasarım değişimleri konusunda bizlere ciddi fikirler veren model için resmi kaynaklardan tanıtım gerçekleştidi. Corsa’da olduğu gibi ilk olarak elektrikli versiyonu üzerinden karşımıza çıkarılan 2021 Opel Mokka, geride bıraktığı tüm jenerasyonları unutturacak dinamiklere sahip. Markasının kendinden sonra gelecek yeni yüzünü taşıyan araç kokpit bölümünde kullanılan dijital kokpit dinamikleriyle de aile içerisinde bir ilki beraberinde getiriyor.

2021 Opel Mokka

2021 Opel Mokka-e teknik özellikleri

Yeni Opel Mokka, PSA grubunun CMP platformu üzerine geliştiriliyor. Bu sayede bir önceki nesline göre 120 kilograma kadar daha hafif olan model, sürüş deneyiminde de çok da çevik olacak. Bu aslında aynı zamanda daha rijit bir gövde ve daha ekonomik bir sürüş anlamına da geliyor. Opel mühendisleri yeni jenerasyonu öncekine göre 125 milimetre daha kısa tasarlamayı tercih etmiş. Toplamda 4.150 milimetre uzunluğunda olan aracın dingil mesafesi ise 2 milimetre daha uzun. Genel uzunlukta geriye gidilmesine rağmen akstaki artış arka yolcuların en az birinci nesil Mokka’da olduğu kadar yere sahip olmasına olanak tanıyor. Yeni modelde 350 litredelik bagaj hacmi sunan marka bu konuda da 6 litrelik bir gerileme ile bizleri karşılıyor.

Kokpit bölümü uzun süredir Peugeot modellerinde gördüğümüz çekiciliği artık Opel’e de kendi dilinde getiriyor. İki geniş ekranlı paneli birleştiren “Pure Panel” sistemi, 12 inçlik sürücü ve 10 inçlik multimedya ekrandan oluşuyor. Yapı içerisinde, uyumlu akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliği de mevcut.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Mokka’nın tamamen elektrikli versiyonu rakamsal nitelikleriyle Corsa-e ile büyük oranda benzer. 136 PS güç ve 260 Nm torka sahip olan elektrikli modelde 50 kWh’lik batarya paketi sunulacak. Yapılan testlerde Normal modda 322 kilometreye kadar menzil kat edilebildiği, Ekonomi modunda bu değerin daha da yükselebildiğine vurgu yapılıyor. Bataryasında depolanan enerjinin korunması için 150 km/s’lik maksimum sürat değerine sahip olan modelde hızlı şarj desteği sunuluyor. Kullanıcılar bu sayede yüzde 80 doluluk derecesini 30 dakikada yakalayabiliyor. Yeni Mokka için önümüzdeki günlerde dizel ve benzinli motorlar da sunulacak. Mokka-e teslimatları 2021 başlarında başlayacak.