reklamı kapat

POPÜLER

2021 Suzuki Swift

2021 Suzuki Swift tanıtıldı; işte makyajla gelen geliştirmeler

 - Güncelleme: 12 Eylül 2020 00:23

Teknolojik destek konusunda nitelikli değişimlerle öne çıkacak olan 2021 Suzuki Swift, ufak tasarım dokunuşlarıyla da modern bir kimliğe sahip.

Suzuki tarihindeki geçmişi 80’li yıllara kadar dayanan Swift, Türkiye pazarında da uzun yıllardır varlığını sürdüren kompakt modeller arasında. Özellikle 90’lı yıllardaki versiyonlarıyla döneme damga vuran bu rozetin son yıllardaki gelişim süreciyse makyaj operasyonları üzerinden sakin bir şekilde yürütülüyor. Kısa süre önde tanıtımı gerçekleştirilen 2021 Suzuki Swift de, bu yaklaşımın bir süre daha karşımızda olacağının göstergesi. 2017 yılındaki çizgileri modern dokunuşlarla ileri taşınan otomobilin daha çok teknolojik altyapı ve motor gibi kısımlarında fark hissedileceğini söyleyebiliriz. Tasarım konusundaki değişimler ise; ön ızgara ve ışıklandırma gruplarında karşımıza çıkıyor.

2021 Suzuki Swift cephesinden öne çıkan yenilikler

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen hamle ile Swift için artık elektrik destekli hibrit motor dinamiklerini de listelerde görmeye başlamıştık. Makyajda diğer motorlarla birlikte hibritte de iyileştirmeler yapıldığını görüyoruz. Giriş seviyesinde yer alan 1,2 litrelik motor 83 PS güç ve 107 Nm torkla yola devam ediyor. Otomatik şanzıman kombinasyonuyla birlikte Swift’in 0-100 değeri 12,2 saniyede civarında olacak. Hybrid versiyonda ise batarya kapasitesinin artırıldığı bir değişim senaryosu karşımızda. 3Ah seviyelerinden 10Ah dolaylarına çıkarılan bu destek ortalama tüketim konusunda pozitif bir ivlenmeyi de beraberinde getiriyor. Altyapı konusunda da markanın All Grip 4×4 sistemi opsiyon listesinde kendisine yer buluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Son olarak elektronik destek listesine baktığımızda da; adaptif hız sabitleyici, şerit takip ve çıkma uyarısı, fren desteği, geri bölge trafik asistanı, kör nokta uyarısı, trafik levhaları algılama ve park sensörleri ön plana çıkıyor. Yurt dışında yaklaşık 19 bin dolarlık başlangıç fiyatı bulunan makyajlı Swift’in pazara sunulma süreci de kademeli olarak başlatılacak.

İlginizi Çekebilir

Citroen’in dikkat çeken en yeni modeli 2020 C3