reklamı kapat

POPÜLER

Asus Fonepad incelemesi

 - Güncelleme: 20 Ekim 2013 16:54

NEXUS 7’NİN ARDINDAN KULLANICILARIN KARŞISINA ÇIKAN FONEPAD, TABLET VE TELEFON ÖZELLİĞİ İLE NEXUS 7’DEN AYRILIYOR. UYGUN FİYATLI BİR ANDROID TABLET ARIYORSANIZ, ASUS FONEPAD SİZİN İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

2010 yılında düzenlenen bir toplantıda Apple’ın bir döneme damgasını vuran CEO’su Steve Jobs, 7 inç ekran boyutlarına sahip olan tabletlerin boyut olarak yetersiz olduğunu, ideal ekran boyutunun en az 10 inç olması gerektiğini savunmuştu. 7 inçlik tabletler için “doğuştan ölü” değerlendirmesinde bulunan Jobs, bu ekran boyutuna sahip tabletlerin yüksek satış rakamlarına ulaşması karşısında ise haksız bir duruma düşmüş; Apple da Steve Jobs’ın ölümünün ardından 7 inçlik tabletlerin gösterdiği satış başarısından etkilenip 7,9 inçlik iPad mini’yi satışa sunmuştu.

Geçtiğimiz yıl 7 inçlik tablet furyasını başlatan Asus, Google ile ortaklaşa geliştirdiği Nexus 7 ile büyük bir başarıya imza atmıştı ve bu da diğer üreticileri harekete geçirmişti. Asus’un bu yıl teknoloji tutkunlarının beğenisine sunduğu Fonepad isimli tablet, akıllı telefon ve tablet deneyimini bir arada sunması bakımından Nexus 7’den ayrılıyor. Cihazın sahip olduğu micro-SIM kart desteği hem telefon araması yapabilmenize hem de internete girmenize olanak sağlıyor. Micro-SIM kartı cihaza yerleştirmek için tabletin arka kamerasının üst kısmında yer alan parçayı hafifçe ileri doğru itmeniz gerekli. Tercihe bağlı olarak 8 veya 16 GB depolama alanı seçenekleriyle birlikte gelen cihazın hafızası sizin için yeterli değilse depolama alanını artırmak için microSD kart kullanabilirsiniz. Bu yolla hafızayı 32 GB’a kadar artırabiliyorsunuz. MicroSD kart yuvası da micro-SIM girişinin bulunduğu kapağın altında yer alıyor.

ATOM İŞLEMCİ
Geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkan Fonepad, gücünü 1,6 GHz hızında çalışan tek çekirdekli Intel Atom Z2460 işlemciden, PowerVR SGX540 görüntü işlem biriminden ve 1 GB RAM’den alıyor. Cihazın performansını AnTuTu performans testine tabi tuttuğumuzda Nexus 7’nin Fonepad’den daha hızlı olduğunu gördük. Tegra 4 işlemcili Nexus 7, 12.726 puan elde ederek 11.127 puan alan Fonepad’i geride bırakmayı başardı. Asus’un iddiasına göre tablet dokuz saate kadar kullanım imkanına sahip. Biz cihazın ekranını tam parlaklık modunda çalıştırıp, telefon görüşmesi ve benzeri günlük işlemleri yaptığımızda şarj seviyesinin bir saatlik kullanımda yüzde 80’e gerilediğini gördük. Bu da cihazı tam performanslı kullanırsanız 5-6 saatlik bir kullanım imkanı olduğu anlamına geliyor. Birkaç uygulama aynı anda açıkken cihazda herhangi bir yavaşlamanın olmadığını da not düşmüş olalım.

Nexus 7’de olduğu gibi Fonepad’de de 1280×800 piksel çözünürlüklü 7 inç ekran mevcut. Ekranın inç başına düşen piksel sayısı yaklaşık 216; parlaklık değeri ise 242 cd/m2. 340 gram ağırlığa sahip olan (Nexus 7 ile aynı) cihaz, 312 gram ağırlığındaki iPad mini’den (hücresel şebeke destekli model) daha ağır. Biz kullandığımız süre boyunca yanımızda taşıma anlamında ağırlıktan yana herhangi bir problemimiz olmadı. 10,4 mm kalınlığa sahip olan cihazın arkasında 3,15 megapiksel, önünde ise görüntülü aramalar yapmanıza imkan tanıyan 1,2 megapiksel kamera yer alıyor. Fonepad’de yer alan kamera beyaz dengesi, pozlama, sahne modu ve çeşitli efektler sunuyor.