reklamı kapat

POPÜLER

Asus Fonepad incelemesi

 - Güncelleme: 20 Ekim 2013 16:54

Asus Fonepad

ARAYÜZ VE TASARIM
Android 4.1.2 işletim sistemi ile çalışan cihazda Asus’un kendi arayüzü kullanılıyor. Ekranın alt kısmında yer alan “floating apps” olarak adlandırılan tuş, uygulamalar arasında geçiş yapabilmenize ve aynı anda çoklu işlem yapabilmenize olanak sağlıyor. Asus Fonepad’i satın aldığınızda Asus Story, Asus Splendid, Asus Studio, hızlı sözlük ve daha birçok uygulamayla yüklü geldiğini göreceksiniz. Asus Story, fotoğraf öyküleri oluşturmanıza ve düzenlemenize yardımcı oluyor. Asus Splendid ise en iyi görsel sonucu elde etmek için renk sıcaklığını ve doygunluğunu ayarlabilmenize imkan tanıyor. İstenilen renk ile ilgili düzenlemeler de bu alan üzerinden kolay bir şekilde yapılabiliyor. Asus Story, fotoğraflarınızı saate, konuma veya albümlere göre ayırıyor. Hızlı sözlük uygulaması bir sözlük uygulamasından bekleyebileceğiniz tüm özellikleri sunuyor.

Engelleme Listesi adı verilen özellik ise size rahatsızlık veren kişilerin sizi aramasına veya mesaj göndermesine engel oluyor. 4.270 mAh kapasiteli bir pille gelen cihazda güç tasarrufu uygulaması da yüklü. Bu uygulama üç farklı mod ile pil tüketimini azaltmanıza yardımcı oluyor. Asus, 3G kullanımındayken Fonepad’in 751 saate kadar bekleme süresi ve 32,5 saatlik konuşma süresi sunduğunu iddia ediyor. Bizim elde ettiğimiz sonuçlar ise Asus’un verdiği sürelere oldukça yakın.

Alüminyum malzemeden üretilen arka yüzeyiyle dikkat çeken cihazı kapatıp açmanıza olanak tanıyacak olan tuş, Fonepad’in sol kısmında; sesi açıp kapatmanıza yarayacak olan tuş takımının üstüne konumlandırılmış. Cihazı şarj etmek veya bilgisayara bağlayıp müzik ve film gibi dosyalarınızı aktarmak için micro-USB bağlantı noktası cihazın alt kısmında yer alıyor. Micro-USB’nin sol tarafında ise 3,5 mm’lik kulaklık girişi bulunuyor. Fonepad’in diğer bağlantı noktaları arasında ise Wi-Fi, A-GPS, 3G ve Bluetooth 3.0 mevcut. Nexus 7’de yer alan NFC teknolojisinin bu cihazda mevcut olmadığını üzülerek belirtmek istiyoruz. Android’li bir tablet arıyorsanız ve çok üstün teknik özellikler de beklemiyorsanız Fonepad hoşunuza gidebilir. Üstelik 3G’yi sadece dışarıda internete girebilmek için değil; arama yapma ve mesajlaşma için de kullanabilecek olmanız cabası.