reklamı kapat

POPÜLER

Asus N55S incelemesi

Asus N55S’yi açtığımızda ilk yaptığımız şey ne konfigürasyonuna bakmak oldu ne de bağlantılarını incelemek. İlk yaptığımız şey kutunun içinden çıkan minik silindir şekilli bas hoparlörü çıkarıp Bang & Olufsen ICEpower hoparlörlerin birlikte nasıl ses vereceğini görmek oldu.

SESTE İDDİALI
Metalik rengiyle soğuk bir ışıltı yayan klavye tuşları ve hoparlör alanı Asus’un tasarımla ve multimedya odaklı olmalarıyla öne çıkan N serisi bilgisayarların tanımına uyumlu. Kutu içeriğine dahil olan subwoofer dizüstü bilgisayarların derinlikten yoksun bir ses üretmeleri sorununa çözüm olarak geliştirilmiş. Müzik odaklı bir model olduğu için de kasasında iki adet standart 2.0 USB girişine ek olarak iki tane de USB 3.0 bağlantısı kullanılmış. Müzik ve video dosyalarını transferi için yüksek hız, kullanıcıları memnun edecektir. N55S dizüstü bilgisayarın sağ yanında USB girişleri, Blu-ray sürücü, kulaklık ve mikrofon girişlerine ek olarak harici subwoofer’ın bağlandığı ve subwoofer’a özel bir audio girişi bulunuyor. Sağ yanda iki USB 3.0, HDMI, VGA ve Ethernet girişleri mevcut. Ve tabii ki kart okuyucu. 1600×900 ekran çözünürlüğü sunan 15,6 inçlik ekranı cilalanmış bir metal çerçeveyle çevrili. Geniş bir bilek bölgesi ve touchpad alanı bulunuyor. Kullanıcıların hoşuna gitmeyecek tek şey muhtemelen kapağın üst kısmı olacak. Asus, burada parlak bir yüzeyde piyano siyahı renk kullanmayı tercih etmiş. Parıl parıl parlayan bu yüzeyin parmak izi tutmakta cam sehpalarla yarış halinde olduğunu belirtebiliriz.

ÖDÜLLÜ TASARIMCI
N serisi Asus için multimedya eğlencesini ifade ediyor. Asus’un SonicMaster teknolojili dizüstü bilgisayarlarından oluşan N serisi cihazları, genel olarak iyi bir müzik ve kaliteli bir görüntü sunma konusuna odaklı oluyor ve hayatına bunu katmak isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Bu serinin diğer bir ayırt edici özelliği ise Asus’un Bang & Olufsen ICEpower deneyimiyle birlikte geliştirdiği SonicMaster teknolojisinin kullanılıyor olması. N55S’de de aynı ikilinin iş başında olduğunu görüyoruz. Tasarımında David Lewis imzası bulunuyor ki bu isme Asus’un uzay mekiği görünümlü NX90’ından da aşinayız. Uzun lafın kısası N55S, tasarımındaki detaylarla bildiğiniz dizüstülerden farklı görünen bir model. Bang & Olufsen’in de yardımıyla geliştirilen ses teknolojileri gayet iyi iş çıkarıyor. Sesleri sonuna kadar açtığınızda odayı dolduracak kadar yüksek ses elde edebiliyorsunuz. Subwoofer’ı da “setup”a eklediğinizde harici hoparlörler kullanıyormuş gibi bir ses kalitesi hissediyorsunuz. Bir dizüstünden bu kadar ses çıkabildiğini duyduğunuzda inanın şaşıracaksınız. SonicMaster’ın kendine özel bir ayar penceresi var; ekolayzır ayarlarını ve ses dengesini dilediğiniz gibi buradan kontrol edebilirsiniz.

PC OYUNCULARI
N55S, Intel Core i7 işlemciye sahip. 4 GB’lık bellek sunan cihazın grafik işlemcisi NVIDIA GeForce GT555M (2 GB VRAM). 640 GB’lık depolama alanı sunuyor ki multimedya dosyalarınızı yer sıkıntısı yaşamadan saklayabilirsiniz. Bu konfigürasyonla ağır programlarda ya da HD ekranda HD görüntüler işlenirken yavaşlama veya takılma hissetmeyeceksiniz. Klavyenin en sağında yukardan aşağı dizili tek sıra halinde müzik çaların kontrolünü sağlayan tuşlar var. Çalan şarkıyı durdurma, devam etme, ses açıp kısma gibi işlevleri olan bu tuşların en üstünde cihazın performansını kontrol etmenize yarayan bir tuş var. Tek dokunuşla yüksek performanstan ekonomik moda geçiş sağlıyorsunuz. Oyun oynayacağınız ya da grafik işlerinizi halletmek üzere bilgisayarın başına oturduğunuz zaman yüksek performans modunu seçerek devam edebilirsiniz. Ayrıca NVIDIA Optimus teknolojisi, kullanılan uygulamanın gerekliliğine göre entegre ve harici işlemciler arasında geçiş yaparak pil ömrünü uzatabildiği gibi performansı da destekliyor.

KAPALI BİLGİSAYARLA ŞARJ
Asus’un müzik ve eğlence odaklı N55S’nin şık tasarımı ve güçlü donanımının dışında da etkileyici özellikleri var. Hatta klasik dizüstü bilgisayarlarda görmeye alışık olmadığımız birtakım fonksiyonlara sahip olduğu için daha bile ilgi çekici denebilir. Örneğin N55S’niz kapalı durumdayken (ve de fişe takılı değilken) USB’den şarj edilebilen cihazlarınızı şarj edebiliyor. USB Charger+ adı verilen bu özelliğin yanı sıra fark yaratan ve bunun gibi bir müzik bilgisayarına kesinlikle çok uygun olan bir de Music Now adlı bir uygulama mevcut. Yukarda bahsettiğimiz, bilgisayarın çalışma hızını ve performansını kontrol etmenize yarayan tuşa bilgisayar kapalıyken bastığınız zaman N55S, Music Now modunda açılıyor. Birkaç saniye içinde müzik arşivinize ulaşmanızı sağlayan uygulama cidden farklı ve fonksiyonel bir yazılım. Buradan direk web’de sörfe de bağlanabiliyorsunuz. İşletim sisteminin açılışını beklemenize gerek yok. Bu arada cihaz etkili bir pil yönetimi sunuyor; bu sayede uyku modunda 15 gün kalabiliyor.