reklamı kapat

POPÜLER

Asus ZenFone 2 Laser incelemesi

 - Güncelleme: 29 Ocak 2016 21:31

asus

LAZER FARKI

ZenFone 2 Laser’in esas üzerinde durduğu  kısım lazer otofokus olsa da performans konusunda da geride kalmıyor. 1,5 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 615 işlemcinin kullanıldığı telefonun 16 GB’lık sürümünde 2 GB, 32 GB modelinde ise 3 GB RAM yer alıyor. Bizim incelediğimiz model ise 16 GB’lık depolama alanına sahip. AnTuTu’da yaptığımız testlerde x puan alan cihaz, GeekBench’te ise tek çekirdekte 657, çok çekirdekte 2473 puan almayı başardı. Oyunlarda yaptığımız testlerde ise Need For Speed ve Modern Combat 3 gibi yüksek donanım istteyen oyunlarda bile başarılı bir performans sergiledi. Uzun süre oyun oynarken kısmi olarak ısınmalar yaşansa da bunun rahatsız edici olmadığını söyleyebiliriz.

Androlid 5.0.2 Lollipop ile birlikte gelen cihaz daha önceki ZenFone cihazlardan da aşina olduğumuz ZenUI arayüzüne sahip. Birçok farklı kısayola sahip telefonda çift dokunuşla ekran açılabiliyor veya ekran kapalıyken “C” harfi çizilerek kameraya hızlıca erişim sağlanıyor. Teması baştan aşağı özelleştirilebilen telefon gizliliğe de önem veriyor.

Çocuk modu ile çocukların güvenle telefonda gezinmesini sağlayan ZenFone 2 Laser, Trend Micro güvenlik uygulamasıyla zararlı yazılımlara geçit vermiyor

zenfone 2
Gelelim telefonun bu adı almasındaki neden olan arka kameraya . 13 megapiksel çözünürlüğündeki arka kameranın hemen yanında çift tonlu LED flaş yer alıyor. Böylece flaşlı çekimlerde gerçeğe en yakın renkler elde edilmesi sağlanıyor. Lazer otofokus ile fotoğraf çekimleri oldukça hızlı bir hale geliyor ve karanlık ortamda 0,03 saniyede bir nesneye odaklanılabiliyor. Ayrıca daha fazla derinlik algısı yaratarak yakın çekimleri etkileyici bir hale getiriyor.

Super HDR moduyla kontrastı ve detay seviyesini artıran kamera, ışık hasasiyetini de yüzde 400’e kadar yükseltiyor. Bu parlaklık seviyesi düşük ışık modunda da işimize yarıyor

. Flaş kullanmadan düşük ışık modu aracılığıyla iyi bir ışıklandırmanın olmadığı ortamlarda iyi sayılabilecek çekimler gerçekleştirilebiliyor.  4 ayrı pikseli birleştirerek bir piksel haline getiren ve bu görüntünün işlenmesini sağlayan modda görüntüde oluşan bozulmalar en aza indirgeniyor. 5 megapiksel çözünürlüğündeki ön kamera ise başarılı selfie’ler yakalamaya olanak sağlıyor.

Cihazda yüksek enerji verimliliğe sahip bir işlemci kullanılıyor ve diğer akıllı telefonlar göz önüne alındığında düşük sayılabilecek bir ekran çözünürlüğüne sahip. Ancak ekran çözünürlüğünün düşük olması bir yerde avantaja dönüşüyor. 3.000 mAh pil kapasitesiyle birlikte gelen telefon rahatlıkla günü tamamlayabiliyor. Yoğun kullanımda ise güç tasarrufu modu imdada yetişiyor ve kullanıcıyı yarı yolda bırakmıyor. ZenFone 2 Laser fotoğraf meraklılarını tatmin edecek nitelikte bir kamera ve modlara sahip. Ayrıca cihazın uygun fiyatlı olması da önemli bir artı. Dev ekranıyla oyun oynamayı, video izlemeyi ve internette gezinmeyi de büyük bir keyif haline getiren, tüm bunları yaparken de uzun bir kullanım süresi vadeden Asus ZenFone 2 Laser bu fiyat aralığında bir akıllı telefon almak isteyenler için öne çıkan alternatiflerden biri.