reklamı kapat

POPÜLER

Asus ZenFone 3 Laser incelemesi

YÜKSEK PİL PERFORMANSI

ZenFone 3 Laser’ı anlatmaya teknik özelliklerden ve bunların kullanıcılara yansımalarından bahsederek başlayalım. Cihaz 5,5 inç boyutunda bir ekrana sahip. Bu da büyük ekrana seven kullanıcıları cezbedebileceği gibi, daha ufak ekranlı telefonları tercih edenleri üzebilir. Full HD çözünürlüğe sahip cihazda 64 bit sekiz çekirdekli Snapdragon 430 işlemciye yer verilmiş. Kullanıcılar 2 GB ve 4 GB RAM olmak üzere iki farklı alternatife sahip. Test ettiğimiz cihaz 2 GB RAM’den güç alıyordu. 32 GB dahili hafızası olan cihazın depolama alanı micro SD kart ile 128 GB’a kadar artırılabiliyor. Bu noktada belirtmekte yarar var ki, cihazda iki SIM kart girişi yer alıyor. Bunlardan bir tanesi micro SD kart girişi olarak da kullanılabiliyor. Yani cihazı satın alanların ikinci bir hat ile depolama alanı arasında tercih yapması gerekiyor.

Birçok akıllı telefonda yaptığımız gibi Asus ZenFone 3 Laser’ı da AnTuTu ve Geekbench 4 ile test ettik. Cihaz AnTuTu uygulamasında yaptığımız testte 44.881 puan aldı. Geekbench 4 uygulamasına baktığımızda ise telefonun tek çekirdek performansından 474 puan, çok çekirdekli performansından da 1.319 puan aldığını görüyoruz. Kısacası popüler benchmark uygulamalarına baktığımızda ZenFone 3 Laser ortalamanın altında kalıyor. ZenFone 2 Laser’ın Geekbench 4 uygulamasında tek çekirdekte 657, çok çekirdekte 2473 puan aldığını da hatırlatalım.

Pil performansına baktığımızda bu cihazın ZenFone 3’ten aşağı kalır yanı olmadığını görüyoruz. 3.000 mAh pil kapasitesi olan bu modelde kullanım ömrü cihazın en güçlü yanlarından biri. Özellikle cihazı kullanmadığınız zamanlarda şarjın neredeyse hiç azalmadığını görebiliyorsunuz. Oyun oynadığınız sıradaysa cihaz pili hızla tüketmiyor. Bu da kullanıcıların şarj cihazıyla gezme veya yanlarında power bank taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Android 6.0.1 Marshmallow ile gelen cihaza ZenUI 3.0 arayüzünün giydirildiğini görüyoruz. Cihazın fabrika ayarları pek zarif olmasa da, biraz zaman ayırarak oldukça şık bir görüntüye erişmek mümkün. Telefonun kurulumunu gerçekleştirdikten sonra çok kullanılan birçok uygulamanın cihaza yüklü bir şekilde geldiğini görüyoruz. Tabii kullanmaya başlamadan önce bu uygulamaları güncellemek gerekiyor. Yine de bu durum işimizi kolaylaştırıyor. Öte yandan Asus ismiyle gelen birçok uygulama menüde büyük bir kalabalık yaratıyor. Asus Mobile Manager haricinde geri kalanların pek kullanılmayacağını düşünüyoruz. Peki Asus Mobile Manager nedir diye düşünüyor olabilirsiniz. Hemen açıklayalım. Asus Mobile Manager elimizdeki cihazı ideale en uygun şekilde kullanabilmemiz için bizleri yönlendiriyor. Veri kullanımını, ne kadar pil kullandığımızı ve cihazı hızlandırmak için neler yapabileceğimizi söylüyor. Böylece arada sırada da olsa elimizin gideceği bir uygulama haline geliyor.