reklamı kapat

POPÜLER

“Cevabımız projelerimiz”

 - Güncelleme: 20 Ekim 2011 20:27

KULLANIM ALANLARI
Bu teknolojinin kullanım alanlarını telekomünikasyon, inşaat şirketleri satış ofisleri, AVM yön tayin sistemleri, TV stüdyoları, müzeler, mimarlık ofisleri, hastaneler, banka ve finans kuruluşları, reklam şirketleri, sigorta firmaları ve kozmetik firmaları olarak sıralayan Şefik, bu sistemlerden şimdiye kadar yararlanan firmalardan da bahsediyor. “Son üç senedir Ağaoğlu İnşaat, Nokia Türkiye, LİG TV, Galatasaray Müzesi, Vodafone İnteraktif vitrin gibi farklı sektörden farklı şirketlerle çalışma imkanımız oldu” Bize hayata geçirdikleri projelerden örnekler de veren Serkan Hüseyin Şefik, önümüzdeki on yıl içinde dokunmatik ekran ve interaktif yüzeyler teknolojilerinin daha da önem kazanmasını beklediklerini belirterek bu süre zarfında Türkiye’ye çok daha etkileyici teknolojileri kazandıracaklarını söyledi. “Söz gelimi, bir firmaya proje olarak sunabileceğimiz hizmetlerden biri Displax Oqtopus. Displax Oqtopus, interaktif bir multitouch masa. Yüzeyi 42 inçlik bir LCD ekran kadar. Masanın boyutları ise 100 x 110 x 66 cm. Yüksek tanımlı görüntü kalitesi, Windows 7 desteği, 4 bağımsız dokunmayı algılaması ve portatif oluşu bir avantaj. İçeriği bir yüzeyde değil de yere yansıtarak kullanıma sunduğumuz bir ürünümüz daha var: Displax Moovit, interaktif bir yüzey uygulaması. Burada amaç, yere yansıttığımız içeriklerin üzerinde yürüyen insanların hareketlerine göre tepki almak. Tüm sistem tek bir kutudan oluşuyor ve bu kutu da bir projektör gibi çalışıyor. Bir de LG’nin Cookie telefonlarını tanıtırken yapılmış bir örnek çalışma var. Hazırlanan kampanyada, LG Cookie’nin dev kopyalarıyla içeriği oluşturulmuş telefon operasyon sistemi taklit edilerek interaktif hale getirildi. Ziyaretçiler de stanttaki dev LG telefona dokunarak ürünü deneme imkanına sahip oldu.”

“VİTRİN KİRLİLİĞİNE ÇÖZÜM”
Bu tip görsel interaktif teknolojilerin etkili çözümler oluğunu belirten Serkan Hüseyin Şefik, bu sistemlerin görsel kuvvetliliği dışında da avantajları olduğunu anlatıyor: “Sistemlerimizin çok ciddi geri dönüşüm faydaları ve tasarruf sağladığı açık ve net. Günümüzde telekomünikasyon şirketlerinin ürünlerini satan mağazalardaki vitrin kirliliği hepimizin farkında olduğu bir konu. Bu sistemler sayesinde hem pazarlama gücü artıyor hem de vitrine yapıştırılmak suretiyle sürekli değiştirilerek konulan ve görüntü kirliliği yaratan eski model uygulamalar değişiyor.” Şefik, sürekli maliyet çıkaran uygulamalar yerine Proline Teknoloji’nin sistemlerinin tercih edilmesinde sınırsız içerik, istendiğinde müşteri kitlesine ulaşım ve bir kereye mahsus olmak üzere yapılan yatırım gibi kriterlerin büyük rol oynadığını söyleyerek alanında uzman bir kadro olarak çalıştıklarını ifade ediyor.

KEYSCAN
Dokunmadan, otomatik tarama
KEYSCAN
Proline Teknoloji ürünlerinden olan Keyscan, bir klavye. Üst tarafından kağıt (ya da başka bir doküman) girişi yaparak elinizdeki dokümanı tarıyorsunuz. 300 dpi’da tarama yapan cihazı USB ile bilgisayarınıza bağlayıp kısa süren kurulumunu gerçekleştirmeniz gerekiyor. Pürüzsüz yüzeylerde ve 1 mm kalınlığa kadar olan nüfus cüzdanı, ehliyet, üyelik kartları ve seyahat kartları gibi dokümanları kolayca tarayabiliyor. Cihaz, gri modda 5, renkli modda ise 14-15 saniye gibi bir sürede tarama işini gerçekleştiriyor. Masaüstünde fazla yer kaplanmıyor; hatta tarayıcınız aynı zamanda klavyeniz olduğu için masanızda hiç fazladan yer kaplamıyor. Kullanıcılar istenilen büyüklükte ve çözünürlükte tarama yapabildikleri gibi taranan resimler üzerinde değişiklik yapmaları da mümkün. Keyscan’in daha çok kurumsal şirketlerde kendine yer bulacağı kesin. Evrak arşivleme ya da arşivde aranılan evrakları bulma işlemleri, bu derece kompakt bir tarayıcıyla çok basite indirgenmiş oluyor.