reklamı kapat

POPÜLER

Dell Inspiron One incelemesi

 - Güncelleme: 21 Mart 2015 00:45

Piyano siyahı renkli kasası oldukça kaba görünüyor ve ekranı saran çerçevelerin kalınlığı da bunu destekliyor. Beraberinde getirdiği kablolu klavye ve faresiyle de rakiplerinin aksine kablo karmaşasını sürdüren Inspiron One, asıl farkını ise dokunmatik ekranıyla ortaya koyuyor.

TASARIM AYRINTILARI
Az önce de bahsettiğimiz gibi Inspiron One, tasarımıyla pek de iyi bir görünüm çizmiyor. Oldukça kalın bir ekran çerçevesine sahip olan ve dokunduğunuzda hissedebileceğiniz türde basit bir malzemeyle tasarlanmış olan Inspiron One, bu kalın çerçevenin ortasında bulundurduğu dokunmatik ekranıyla ise rahat bir kullanım sunuyor. Ekran çerçevesinin üst kısmında görüntülü sohbetler için kullanabileceğiniz bir adet web kamerası bulunduran cihazda, ekranın altında ise hoparlörlere yer verilmiş. Sol yanda bir adet DVD sürücü bulunduran Inspiron One’ın sağ tarafında ise pek çok bağlantıyı bulabiliyorsunuz. Bu bölüme sığmayan bağlantılardan geri kalanlarını ise kasanın arka tarafında saklayan Inspiron One, standı ile esnek bir konumlama imkanı sağlıyor. İster stantla, ister ayrıca satılan VESA Wall Mount ile farklı kullanım şekillerini sunabilen Inspiron One, kablolu klavye ve fare setiyle ise sınırlı bir kullanım sunuyor.

ÇOKLU DOKUNMA DENEYİMİ
Evet, üzerinde bulundurduğu 18.5 inç genişliğindeki ekranında çoklu dokunmatik desteği gösteren Inspiron One, böylece tasarımıyla ortaya koyduğu olumsuz izlenimi sonlandırabiliyor. Gerek hassasiyeti, gerekse de tepki süresiyle konforlu bir dokunma deneyimi sunan cihaz, üzerinde yer verdiği eğlenceli uygulamalarla da kullanıcıların aklında dokunma isteği oluşmasına sebep oluyor. Dell Touch Zone adında olan bu uygulama ekranın hemen altında bir bar halinde yer alıyor ve pek çok multimedya alanına ulaşım imkanı sağlıyor. Dell Touch Zone’u kullanarak yapışkan notlara, fotoğraf, video ve müziklere ulaşabiliyor ve internete erişim sağlayabiliyorsunuz. Oyunlara da ulaşım sağlayabileceğiniz bu ekrandan, ayrıca çeşitli enstrümanları kullanarak kendi müziğinizi yapabileceğiniz bir uygulamaya da geçiş yapabiliyorsunuz. Elbette tüm bu işlemlerin hepsini dokunarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Sanal klavye uygulamasına da sahip olan Inspiron One, kabloyla sunduğu klavye ve fare kullanımını böylece geri plana atmanızı sağlayabiliyor. Fakat kolunuza ağrı girdiğinde yeniden eski dostlarınıza döneceğinizi de bilmelisiniz.

FARK YARATMIYOR
Sistem özellikleriyle fark yaratmayan Inspiron One, üzerinde 2.60 GHz hızında çalışan Intel Pentium Dual Core E5300 işlemci bulunduruyor. 4 GB DDR2 belleği ile yine bu sayfalarda yer verdiğimiz rakibi Lenovo IdeaCentre A300’ün gerisine düşen Inspiron One, sahip olduğu ekran kartı ile rakibinin yolunu izliyor. Ekran kartı başta olmak üzere diğer sistem özellikleriyle de bir oyun bilgisayarı olmaktan oldukça uzak olan Inspiron One, farklı uygulama ve kullanım arayışında olan kullanıcıların ilgi alanına girecek türde bir cihaz. Üzerinde 500 GB kapasitelik sabit disk bulunduran cihaz, en azından veri depolama konusunda kullanıcılara sırt çevirmiyor.

YAKIN BAKIŞ
1366×768 piksel çözünürlüğünde, yani HD görüntü kalitesinde görüntü işleyebilen Inspiron One, üzerinde herhangi bir HDMI bağlantısı bulundurmuyor. Buna karşılık 6 adet USB bağlantısıyla kullanıcıların karşısına çıkan Inspiron One, üzerinde bulundurduğu optik sürücüsüyle ise avantaj sağlıyor. Üzerinde bulundurduğu hoparlörleriyle ise her ne kadar yüksek ses sunabilse de, ses kalitesiyle pek tatmin olmadığımızı söylememiz gerekli. Az önce de söylediğimiz gibi bir oyun bilgisayarı olmayan Inspiron One, multimedyanın video kısmında görüntü kalitesi ile başarı gösteriyor. Ancak bu noktada iyi bir ses desteğine ihtiyacı olduğu açık.

SON SÖZ
Sahip olduğu tasarımıyla daha ilk dakikada bizden kötü not alan Inspiron One, işlevselliği ile de büyük fark yaratmıyor ne yazık ki. Hepsi bir arada bilgisayarlara iyi bir örnek olarak göstermenin imkansız olduğu Inspiron One, bu haliyle pek çok rakibine karşı yalnızca bir alternatif olarak öne çıkıyor.

KLAVYE VE MOUSE

Cihaz kablolu klavye ve mouse’uyla hayal kırıklığı yaratıyor

VESA WALL MOUNT

Inspiron One’ı VESA Wall Mount ile farklı şekillerde konumlandırabilirsiniz

WEB KAMERASI
Inspiron One, ekranı üzerinde bir adet web kamerası bulunduruyor

DOKUNMATİK EKRAN
Cihaz çoklu dokunmatik özelliğine sahip ekranıyla kolay kullanım sunuyor

ZENGİN BAĞLANTILAR
Çeşitli bağlantı desteğine sahip olan cihaz, 6 adet USB desteği sunuyor

ERGONOMİK STANT
Inspiron One’ın, standı ile rahat çalışma ortamı yaratabilirsiniz

TASARIM
-3YILDIZ-

KULLANIM KOLAYLIĞI
-4YILDIZ-

PERFORMANS
-3YILDIZ-

ARTILAR
Multi-touch destekli ekranın kullanımı bir hayli başarılı, Dell Touch Zone, optik sürücü bulundurması.

EKSİLER
Tasarım, kablolu klavye seti, HDMI yok, ses kalitesi vasat, ekran kartı gücü yetersiz.

SONUÇ
Dokunmatik ekran deneyimiyle başarı gösteren Inspiron One, tasarımıyla kaba bir görünüm sunuyor. Cihaz, hepsi bir arada bilgisayarlar arasında dokunmatik ekranıyla alternatif olarak gösterilmekten öteye geçemiyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

İşlemci
• Intel Pentium Dual Core E5300 2.60 GHz

Ekran
• 18.5 inç dokunmatik ekran (1366×768)

Ekran Kartı
• Yerleşik ekran kartı
• Intel GMA x4500

Bellek
• 4 GB DDR2

Sabit Disk
• 500 GB

Optik Sürücü
• DVD Multi Recorder

Bağlantılar
• USB (6 adet)
• Ethernet
• Kart okuyucu
• Kamera
• IEEE 1394
• PS/2

Ses Çıkışı
• Stereo hoparlörler