reklamı kapat

POPÜLER

Gears of War: Judgment incelemesi

PERDE KAPANIYOR… ŞİMDİKİ NESİL KONSOLLAR YERİNİ YENİ NESLE BIRAKMADAN ÖNCE BİRER İKİŞER SON “EXLUSIVE” BOMBALARINI PATLATTILAR. YILLARDIR XBOX MARKASINI SIRTINDA TAŞIYAN İKİ MARKADAN BİRİ OLAN GEARS OF WAR, SERİNİN YARATICISI CLIFFY B VE EKİBİNİN ELİNDEN ÇIKMAYAN İLK OYUNLA SAHNE ALIYOR. BEKLENTİLERİMİZ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ SON DERECE YÜKSEK

2006 yılında çıkan ilk Gears of War oyunu, aksiyon oyunlarında çığır açmıştı. Oyunun grafikleri, karakterleri ve hikayesi Gears of War’un kısa sürede popüler olmasına sebep olmuştu. Bir üçleme olarak tasarlanan Gears of War, serinin üçüncü oyunuyla birlikte ana hikayeyi sona erdirmiş ve Sera gezegenindeki büyük savaş sona ermişti. Şimdi, Locust güçlerinin yeryüzünü işgal etmeye başladığı o ilk güne, yani Emergence Day’e geri dönüyoruz. Oyun, üçlemeden çok iyi hatırladığımız Baird ve Cole’a, Sofia Hendrik ve Garron Paduk’un eşlik ettiği takımın, askeri mahkemede yargılanması sırasında açılıyor. Baird ve takımına getirilen suçlama, emir dışı bir şekilde kitle imha silahı kullanmak; yani, emirlere karşı gelmek. Baird ve ekibi mahkeme sırasında kendilerini aklamaya çalışırken, oyun da böylece başlamış oluyor. Her Gears of War oyununda olduğu gibi son derece yüksek beklentilerle başına oturduğumuz oyun, çatışma kısmında her zaman olduğu gibi bizi mest etmeyi başardı. Gelin görün ki oynadığınız her dakikada bir şeylerin eksik olduğunu hissediyorsunuz. Önceki Gears of War oyunlarında olup bu oyunda olmayan çok fazla nokta var. Dolayısıyla oynadığınız şeyin gerçek bir Gears of War oyunundan çok, alıştığınız Gears of War deneyiminin casual bir hali olduğu gerçeğiyle yüzleşmek durumunda kalıyorsunuz.

ADRENALİN DOLU
Oyunun geliştirici ekibi bu kez Epic değil, People Can Fly. Aslında sevdiğimiz bir firmadır ve zamanında geliştirdikleri Painkiller ile takdirimizi kazanmıştır. Oyun başladığı ilk dakikalarda o tadına doyulmaz Gears of War lezzetini aynen veriyor. Müthiş siper kapışmaları, Lancerların kükremelerine eşlik ediyor; arada ortalığa salladığınız el bombaları karanlık köşeleri aydınlatırken Locust güçlerini birer ikişer harcamaya devam ediyorsunuz. Serinin diğer oyunlarının aksine aynı anda sadece iki silah taşıyabiliyorsunuz. Elbette bu durum size karşı gelen Locust güçlerinin tipine göre silahınızı daha zekice seçmenizi gerektiriyor. Örneğin, Boomer gibi HP’si yüksek düşmanlara karşı sürekli kafalarına çalışabileceğiniz nişancı tüfeği iyi sonuç verirken, yanınıza sokulduğu anda kendini patlatan ve nişan alması oldukça zor olan Tickerlara karşı pompalı tüfek çok işe yarıyor. Yine yanınızda çeşitli el bombaları taşıma şansınız var: Normal el bombalarının yanı sıra, duman bombası ya da mürekkep bombası taşıma şansınız da bulunuyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi çatışmalar son derece keyifli ve alıştığımız Gears of War lezzetinde. Diğer yandan oyunun üzerine yeni eklenen aromalar tat mı vermiş ya da tat mı kaçırmış tartışılıyor. Oyun Baird ve ekibinin verdiği ifadelerin canlandırılmasıyla oynanıyor. Yani ifade verilirken araya flashback giriyor ve o görevi oynamaya başlıyorsunuz. Her bir görevin başında Declassified seçeneğiniz bulunuyor. Bu özelliği aktif ettiğiniz takdirde oynamaya başladığınız bölüm normal halinden daha zor bir hale geliyor. Baird ya da takımından herhangi biri ifadesi esnasında, olayların aslında düşünülenden daha zor şartlar sunduğunu söylüyor ve bu şartlar oyun sırasında Declassified olarak gerçekleşiyor. Örneğin, bir bölümü belli bir sürenin altında tamamlamak durumunda kalabiliyorsunuz. Yine başka bir bölüm sadece belli bir silah türüyle oynanmak zorunda olabiliyor. Zaten son derece tempolu geçen çatışmaların üzerine eklenen bu aroma, Gears of War’un alışık olduğumuz tadını daha lezzetli kılmış. Oyunun verdiği adrenalin daha yoğun olmuş. Çatışmaları çok daha heyecanlı ve renkli hale getiren Declassified seçeneği, aynı zamanda oyundan çok şey götüren bir özellik haline gelmiş. Öncelikle oyunun serinin önceki bölümleri gibi yekpare ve büyük bölümlere ayrılmadığını, aksine küçük ve hemen tüketilen bölümlerden ibaret olduğunu belirtelim. Görevlerin hemen hemen hepsi maksimum 15 dk. sürüyor ve her bölümün sonunda performansınıza göre yıldız alıyorsunuz. Eğer Declassified seçeneğiyle oynamışsanız tam yıldız ile ödüllendirilmeniz daha kolay bir hale geliyor. Görevler bu kadar kısa sürünce ortada hikaye anlatımı namına bir şey bulamıyorsunuz maalesef.