reklamı kapat

POPÜLER

HTC One V incelemesi

HTC ONE V, ONE SERİSİNİN ÜÇÜNCÜ MODELİ. ONE X, “BEN HER ŞEYDE İYİYİM” DİYORDU, ONE S’İN EKRANI, İŞLEMCİSİ, KAMERASI ÇOK İYİYDİ; BUYURUN BAKALIM ONE V’NİN NESİ VAR

Öncelikle HTC One V’nin eğimli bir kasa şekli var. Klasik HTC şıklığını yansıtan cihazın ekranının bitiminde tek parçadan oluşan gövde, öne doğru hafifçe kıvrılarak son buluyor. Telefondaki hareketli tek parça bu dönerek insanın çenesine doğru yaklaşan kısmın arkasında. Altında SIM kart ve SD kart yuvaları bulunan bu açılır kapak, pek tekinsiz görünüyor çünkü tek hamlede tamamen kapanmadığı olabiliyor. Ama alüminyum kasanın ne görünümünde ne hissiyatında bir olumsuzluk var. Tek eksisi, elden kaymaya müsait yüzeyi. Telefonun üstünde 3,5 mm kulaklık girişi ve açma kapama tuşu var. Ses kontrol tuşları sağ, micro-USB girişi ise sol yanda yer alıyor. Hafif bir telefon. One V’nin işletim sistemi Android 4.0. Üzerine HTC Sense 4.0 giydirilmiş Android Ice Cream Sandwich, sevdiğimiz, alıştığımız arayüzü sunuyor. 5 tane ana ekran bulunan One V’de bu sayıyı artırmak ya da eksiltmek mümkün değil. Ana ekranlara widget, kısayol ya da uygulama atayabiliyorsunuz. Widget’ların boyutlarını köşelerinden tutup çekerek büyütüp küçültebiliyorsunuz. 800×480 piksel çözünürlüklü ekran 3,7 inç büyüklüğünde. Tabii One X kadar etkileyici bir ekran performansı mevcut değil ancak onun desteklediği tüm müzik ve video formatlarını destekliyor. Ekran, film dizi vs. izlerken küçük geliyor. Telefonu dik tutarken sanal klavyenin kullanımı da aynı sebepten ötürü biraz zor. 1 GHz’lik çift çekirdekli olmayan işlemcisi ve 512 MB RAM’i onun alıştığımız hızlara ulaşmasına yetmiyor. One V kendisine benzeyen orta halli teknik özelliklere sahip cihazlarla benzer performans sunuyor aslında. Ama bazen verdiğiniz komutlara hızlı tepki alamamak insanın canını sıkabiliyor. One V’nin kamera özellikleri çok hoşumuza gitti. Sürekli çekim ve video kaydederken fotoğraf çekebilme özelliği bulunan 5 megapiksellik kameranın çekim ayarları kişiselleştirmeye açık. Yüz tanıma ve gülümseme yakalama gibi yeteneklerinin yanında sayıları 10’u bulan çeşitli sanatsal filtreleri de kullanarak yaratıcılığınızı konuşturabiliyorsunuz. Otomatik odaklama yaparken çok hızlı davranan One V ile odaklamak istediğiniz noktaya ekran üzerinden dokunmanız da yeterli.

İKİ YILLIK YERİNİZ HAZIR
Beats Audio’lu One V, ses geliştirme teknolojisi ile kulaklarınızın pasını siliyor. Cihazın dahili depolama alanı 4 GB. Bu sizi mutsuz edebilir. Ama SD kartla 32 GB’a kadar yeriniz olacak. Asıl güzel haberi sona sakladık. Dropbox ile HTC’nin iş birliği sayesinde HTC Sense 4.0’lı bu telefondan Dropbox hesabınıza giriş yaptığınızda iki yıllığına 25 GB’lık ek bir alanınız oluyor. Dropbox’ın buradaki uygulaması da çok başarılı üstelik. Çektiğiniz fotoğrafları anında Dropbox’ınızda oluşturduğu “Camera Uploads” klasörüne atıyor. İstemezseniz bu senkronizasyonu kapatabiliyorsunuz. Telefonun içindeki diğer her türlü veriyi; şarkıdan videoya, fotoğraftan ofis dokümanına kadar her şeyi tek hareketle Dropbox’ınıza yüklemeniz mümkün.