reklamı kapat

POPÜLER

King’s Quest: A Knight to Remember incelemesi

kq-screenshot_launch_3

İYİ OLANI GÜZELLEŞTİRMEK

Daha önce de birkaç kez söylediğimiz gibi; macera türü bugün yeniden popüler hale geldiyse bunun yegane sorumlusu Telltale Games isimli enfes firmadır. Pek tabii dibe vurmuş bir türü Anka Kuşu misali küllerinden yeniden hayata döndürmek için bazı fedakarlıklar yapılması gerekiyordu. Telltale Games sadece türü canlandırmakla kalmadı, ayrıca yeniden şekillendirdi. Alıştığımız macera oyunu konsepti tamamen çöpe atılıp, bunun yerine sinematik ve bölüm bazlı yeni bir yapı oturtuldu. Şurası muhakkak, bu yeni tarz çok sevildi. Ancak dikkatli dinlerseniz, eski düzen macera fanatiklerinin bu durumdan duyduğu hoşnutsuzluk mırıldanmalarını işitebilirsiniz.

King’s Quest: A Knight to Remember’ın da 5 parçadan oluşan bölüm bazlı bir yapısı olacağı açıklandığında açık konuşmak gerekirse ne düşünmemiz gerektiğinden emin olamamıştık.

Tamam, Telltale Games oyunlarını seviyoruz ancak bahsettiğimiz isim macera türünün köklerine en bağlı serilerinden King’s Quest olunca potansiyel bir değişikliğin hatıralarımıza ihanet edebileceği endişesini taşımıştık. Oyun piyasaya çıktığında ise bu endişelerimizin ne kadar da yersiz olduğunu görmüş olduk. Yapımcı The Odd Gentlemen, bize göre son yıllarda gördüğümüz en kusursuz dengeyi yakalamış bu oyunla birlikte. Öyle bir yapı oluşturulmuş ki, gerek dinozor gerekse de yeni nesil oyuncu olsun, A Knight to Remember’ın başına oturacak kimsenin şikayet edebileceğini zannetmiyoruz. Klasik macera oyunlarının mekanikleri ile son model Telltale aksesuarlarını harmanlayan yapım, “2015 yılında bir macera oyunu yapılacaksa işte böyle yapılmalı” dedirtmeyi başardı.