reklamı kapat

POPÜLER

Lenovo Yoga Book incelemesi

ORTALAMA PERFORMANS

Söz konusu performans değerleri olduğunda Lenovo Yoga Book’un çok iddialı bir cihaz olduğunu söylemek biraz güç. Android 6.0 işletim sistemiyle gelen cihaz Intel Atom işlemciyle çalışıyor. Bizim incelediğimiz modelde işlemci gücü 4 GB RAM ile desteklenirken dahili hafıza 64 GB alan sunuyordu. Bu değerlerin cihaz için maksimum hazır değerler olduğunu belirtelim. Tabii hafızayı microSD kart desteğiyle 128 GB’a kadar artırmak mümkün. Ayrıca SIM kart da takılabiliyor.

Pratikte performansa bakınca ise ortalama bir cihaz görüyoruz. Zaten Android işletim sistemli Yoga Book çok arada kalmış bir cihaz hissi uyandırıyor. Hibrit bilgisayar desen değil, tablet desen tam karşılamıyor. Ortalama bir Android cihaz performansı alacağınız Yoga Book’ta ağırlıklı olarak yazı işlerine odaklanacaksanız beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır. Tabii klavyeye alışabilirseniz… Öte yandan cihazda 8 megapiksel çözünürlük sunan arka kamera ve 2 megapiksel çözünürlük sunan ön kamera yer alıyor. Tabii arka kamera konumu itibariyle klavyenin üstüne yerleştirilmiş. Yani cihaz kapalıyken pürüzsüz tasarımı bozan herhangi bir detaya yer verilmiyor. Öte yandan kamera cihazda kullanacağınız ana özellik olmayacak diyebiliriz. 2 megapiksellik ön kamerası da görüntülü görüşmeler için yeterli ama selfie çekimler için tercihimiz değil. Cihazın pil gücü ise başarılı. 8.500 mAh kapasiteli bir pille gelen cihazla gün içinde rahat rahat çalışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. MicroUSB girişine sahip olan cihazda ayrıca bir micro HDMI bağlantı noktası olduğunu ekleyelim.

Gün sonunda Lenovo Yoga Book, etkileyici tasarımın hakkını vererek dikkat çekici bir cihaz olmayı başarıyor. Ancak pratikte işler ne yazık ki tasarımı kadar etkileyici olamıyor. Profesyonellerden ziyade daha çok genel kullanıcıya hitap ettiğini düşündüğümüz cihaz, taşınabilir bir hibrit cihaz arayışında olanların ilgisini çekebilir.