reklamı kapat

POPÜLER

LG G2, akıllı telefon pazarını kızıştırmaya geliyor

 - Güncelleme: 11 Ekim 2013 09:49

LG, merakla beklenen, yeni amiral gemisi akıllı telefonu G2’yi New York’ta bulunan Lincoln Center’da düzenlediği etkinlikte tanıttı. LOG Dergisi olarak bizim de katıldığımız etkinlikte telefona dair daha önceden gün ışığına çıkmış özelliklerin haricinde birçok bilinmeyen de ortaya çıktı. LG G2, beş ana eksende büyük yenilikler getiriyor. Bunlar sırasıyla tasarım, ekran, kamera, ses ve kullanıcı arayüzü.
LG G2
Daha önceden internet ortamına düşen fotoğraflardan da bildiğimiz üzere LG G2’nin ana kontrol düğmesi ile ses düğmeleri arkaya konumlanmış. Düğmelerin arkada olması hem sağ hem de sol elle telefonu rahat bir şekilde kullanabilme avantajı sağlıyor. Bu düğmeler haricinde telefonun kasası üzerinde, kenarında hiçbir fiziksel düğme bulunmuyor. Telefonu tuş kilidine almak veya uykudan uyandırmak için de arka yüzdeki düğme kullanılıyor. Ses açma düğmesi aynı zamanda LG’nin QuickMemo uygulamasına erişmek için de kullanılıyor. Plastik gövdenin arka yüzü kıvrımlı hatlara sahip. Telefon bu sayede elde çok daha rahat tutuluyor. LG bununla birlikte kıvrımlardan yararlanmayı da bilmiş. Yekpare gövde içinde kalan pil köşeli değil, telefonun kıvrımlı yapısına uygun bir şekilde boş alanları dolduran bir yapıda. Bu da daha büyük bir pil anlamına geliyor elbette. LG G2’nin pili 3.000 mAh gücünde. Yakın rakipleriyle kıyaslandığında bu değer oldukça etkileyici.
LG G2
LG yetkililerinin büyüklüğünün ne olması gerektiği konusunda oldukça uzun bir süre tartışmalar yaptıklarını söyledikleri ekran, 5,2 inçlik. Full HD çözünürlüklü ekran IPS teknolojili. Ekranda kullanılan teknoloji sayesinde kenar çerçevesi kalınlığı 0,1 inçe (2,65 mm) indirilmiş ve bu sayede gövde üzerinde ekranın kapladığı alan artırılarak daha zengin bir görüntü deneyimi sağlanmış. Ekranın piksel yoğunluğu değeri 423 ppi. Ufak bir not olarak ekleyelim, telefonu tuş kilidine almak veya uykudan uyandırmak için de ekrana iki kere vurmak yeterli oluyor.

OPTİK GÖRÜNTÜ SABİTLEME

LG G2, kamerasıyla da oldukça iddialı geliyor. 13 megapiksel çözünürlüğündeki kamera, optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip. Bu teknoloji, hareket halindeyken veya telefonu bir yere sabitlemeden çekim yapmaya çalışırken oluşan titreşimleri gidermek için kamera sensörünü fiziksel olarak hareket ettiriyor. Rakipleriyle kıyaslandığında OIS teknolojisinin görüntü kalitesi üzerine ciddi anlamda olumlu bir etkisi oluyor.
LG G2
YENİLİKÇİ ÖZELLİKLER
Ses teknolojisinde de iyileştirmeler yapan LG yüksek kalitede ve seviyede sesler vadediyor. “Bitrate” ve “hertz” değerlerinde iyileştirmeler yapılmış ve sıradan telefonlardan daha iyi bir ses vermesi sağlanmış. Telefonda bu saydıklarımızın yanı sıra dikkat çeken yeni özellikler de bulunuyor. Bunlardan biri Answer Me. Bu fonksiyonu aktif hale getirdiğinizde çalan telefonu açmak için herhangi bir düğmeye basmanız veya ekranda herhangi bir yere dokunmanız gerekmiyor. Yalnızca telefonu kulağınıza götürerek gelen çağrıyı yanıtlayabiliyorsunuz. Text Link ise gelen bir yazılı mesaj içindekileri analiz ederek, yalnızca birkaç dokunuşla yeni bir ajanda girdisi oluşturmanızı sağlıyor. Kızılötesi bağlantısı sayesinde LG G2 evrensel uzaktan kumanda olarak da işlev görüyor. Ve son olarak “Guest” modu. Misafir modu olarak Türkçeleştirebileceğimiz bu özellik, telefonu herhangi birine verdiğinizde erişebileceği uygulamaları ve fonksiyonları ayarlamanızı sağlıyor. Kendi ekran açma kilidinizle telefonu açtığınızda kendinize ait içerikler ekranda görünürken bir başkası misafir modu üzerinden telefon kilidini açtığında tamamen farklı bir içeriğe erişiyor.

YÜKSEK PERFORMANS
LG G2, performansıyla da ben buradayım diyen bir cihaz. Qualcomm’un en yeni Snapdragon 800 işlemcisiyle gelen telefonun RAM’i ise 2 GB. işlemcinin performansı tartışmaya yer bırakmayacak seviyede. Bunu hem telefonu zorlayacak işlemler ve testler yaptığınızda hem de en ufak bir takılma, titreşim veya bekleme yaşamadığınız oyunları oynarken rahatlıkla görebiliyorsunuz. Telefonun dahili hafızası ise 16 GB.

Android işletim sisteminin 4.2.2 versiyonunu kullanan LG G2, üçüncü ve dördüncü çeyrekte pazarlara ve operatörlere bağlı olarak piyasaya çıkacak. Etkinliğe katılan LG yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Türkiye’deki kullanıcılar da telefonu fazla beklemeyecek. Global lansmanın kısa bir süre sonrasında eylül ayı sonunda telefon Türkiye’de olacak. En azından yapılan planlar bu şekilde. Fiyata ilişkin ise herhangi bir resmi veya resmi olmayan açıklama yapılmış değil.