reklamı kapat

POPÜLER

LG PB60G incelemesi

LED TEKNOLOJİLİ YENİ PROJEKTÖRLER GÖSTERİYOR Kİ ÇOK YAKIN BİR ZAMAN İÇİNDE EV SİNEMA SİSTEMİMİZİ YANIMIZDA TAŞIYABİLECEĞİZ ANCAK ŞU AN İÇİN SUNUMLARLA YETİNMEK DURUMUNDAYIZ

Gelişen LED teknolojisi, projektörlerin de cep boyutuna inmesine vesile oldu. Artık sunum yapmak veya ufak bir ev sineması düzeneği kurmak hem çok daha kolay hem de çok çok daha az maliyetli. LG’nin yeni mini projektörü PB60G, tek elinizle rahatça taşıyabileceğiniz büyüklükte, oldukça şık bir kasaya sahip. Ancak projektörün kendisi büyüklüğünde bir de adaptörü var. Bu kadar küçük bir projektörün adaptörü de daha ufak olsaydı keşke. Neyse buna fazla takılmayalım. Sol tarafında bir odak tekeri bulunan projektörün A/V, kulaklık, RGB, DC, HDMI ve USB bağlantıları arkasında yer alıyor. Bir optik ses çıkışı da olsa fena olmazdı doğrusu. Minik boyutlardaki uzaktan kumanda haricinde, temel kontroller projektörün üst yüzündeki dokunmatik tuşlarla da yapılabiliyor. PB60G’nin dahili bir hoparlörü de bulunuyor. Evde bir sinema partisi vermeyi planlıyorsanız düşünüyorsanız bu hoparlörün yeterli gelmeyeceğini belirtelim. Projektör uzun süreli kullanımlarda biraz ısınıyor. Isınmayı azaltmak için çalışan fanlardan çıkan ses ise duyulmayacak seviyede.

AĞABEYLERİ KADAR DONANIMLI
PB60G, boyutlarına rağmen büyük ağabeylerinin hemen hemen tüm marifetlerine sahip. Örneğin açısı yamuk bir şekilde yansıtma yapsanız dahi, cihaz bunu algılıyor ve otomatik olarak görüntüyü bir parça küçülterek düzgün bir yansıma alanı görüntülüyor. LG’nin akıllı TV özelliği taşımayan televizyonlarının kullanıcı arayüzüne sahip olan projektörde ayar yapmak oldukça kolay. Kendi istediği görüntüye ulaşmak isteyenler için zengin bir ayar menüsü de mevcut. Kontrast, renk, parlaklık, keskinlik ve ton gibi temel ayarlar haricinde renk sıcaklığı, gürültü filtresi, siyah seviyesi ve gama gibi daha ileri seviye ayarlara da müdahale edebiliyorsunuz. Enerji tasarrufu seviyesine göre üç farklı seviyede parlaklık belirleyebiliyorsunuz. Görüntüye etki eden sinema, standart, spor ve oyun gibi resim modlarını da değiştirebiliyorsunuz. Projektör, 1,2 metre mesafeden standart olarak 40 inç büyüklüğünde yansıtma yapabiliyor. Daha geriden yansıtma yaparak daha büyük bir yansıma alanı elde edebiliyorsunuz ancak görüntüde bir parça bozulma oluyor. 1280×800 piksel çözünürlük sunan cihaz elbette sinema projektörü performansı göstermiyor. Işıklar açıkken bir şey görmeniz zor ve parlaklık pek öyle üst seviyede değil ancak bu kadar küçük bir boyut için bunlar rahatlıkla göz ardı edilebilecek şeyler. PB60G’nin önemli bir artısı var o da USB desteği. İster bellek ister sabit disk bağlayabileceğiniz projektör, yaptığımız denemede yüksek bitrate’li Full HD videoları dahi sorunsuz olarak oynattı. Üstelik Türkçe altyazı desteği de var ve altyazının senkron, boyut, konum gibi değerleri ayarlanabiliyor. Bağladığınız bellek veya sabit disk içindeki ofis dokümanlarını ek bir yazılıma ihtiyaç duymadan doğrudan cihaz üzeriden görüntüleyebiliyorsunuz. Bu da sunumlarda bilgisayara olan ihtiyacı ortadan kaldırması açısından önemli bir avantaj. Son olarak belirtelim, bilgisayarınızdaki uyumlu oynatıcılarla projektörden üç boyutlu görüntü almanız da mümkün.