reklamı kapat

POPÜLER

Nokia Lumia 625

Nokia Lumia 625 incelemesi

Windows’lu Lumia’ların en uygun fiyatlılarından biri olan 625, 620’ye kıyasla büyüyen ekranı ve güçlenen donanımıyla dikkat çekmeyi başarıyor

Yüksek donanım özelliklerine sahip gelişmiş akıllı telefonlar arasında Android’in ciddi bir hakimiyeti söz konusu. Nokia ise uzun bir süredir beraberliğini devam ettirdiği Windows Phone işletim sistemiyle henüz beklediği konumda değil. Ancak iş 800 TL altı akıllı telefonlara geldiğinde Nokia iddiasını sürdürüyor. Bu fiyat seviyesinin altında Android’li cihazlar da bolca mevcut ancak Türk tüketicilerin Nokia olan güveni ve ilgisi malum. Bu da yeni bir akıllı telefon almak isteyen ve fazla karışık bir cihaz kullanmak istemeyen kullanıcıları WP8’li Lumia’lara yönlendiriyor.

Serinin en uygun fiyatlı alternatiflerinden biri olan Lumia 625, bu noktada iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. Bu cihazı, ilk akıllı telefonunu alacak gençler ve belli bir yaşın üstünde olan ve akıllı telefona geçiş yapacak kullanıcılar için uygun olduğunu söyleyebiliriz. Özetle Lumia 625 anne-babalarınızın ve çok şey beklemeyen öğrencilerin kullanabileceği bir telefon.
Nokia Lumia 625
Nokia’nın diğer birçok modeli gibi 625 de oldukça renkli. Kırmızı, siyah, beyaz, sarı ve yeşil arka kapak seçeneklerine sahip olan telefonun ekran büyüklüğü 4,7 inç. Ekranın 800×480 piksellik çözünürlüğü ve 201 ppi’lık piksel yoğunluğu değeri günümüz standartlarında biraz düşük. Parlaklığı da daha yüksek olabilirdi diye düşündürüyor. Bunun yanında ekran IPS LCD panele sahip ve Corning Gorilla Glass 2 ile kaplı. Nokia’nın Lumia serisinin başından bu yana koruduğu tasarım çizgisi ve fiyatı düşük de olsa tüm telefonlarda kaliteli malzeme kullanma politikası 625’i rakiplerinden farklılaştırıyor. Sağlamlık hissi veren kasanın tüm düğmeleri sağ yanında. Burada sırasıyla ses, güç ve kamera düğmeleri yer alıyor. Üst kulaklık altta ise micro-USB girişi bulunuyor. micro SIM ve microSD hafıza kartı yuvaları ise kapak altına yerleştirilmiş. Ekran ve kasa yumuşak hatlarla birbiriyle buluşuyor. Arka yüzde yer alan hoparlör ise baslardan yoksun, tiz ağırlıklı ses veriyor. Müzik için kutudan çıkan kulaklığı kullanmak çok daha doğru bir tercih.