reklamı kapat

POPÜLER

Panasonic Lumix GH3 incelemesi

Panasonic Lumix GH3

TOZA VE SUYA DAYANIKLI
Kullanıcıya daha geniş bir çekim alanı sunması için Panasonic Lumix GH3’ün gövdesi suya ve toza dayanıklı hale getirilmiş. Böylece daha zorlu şartlar altında çekim yapabilir, 1080p’lik video çekim performansından yararlanabilirsiniz. Görüntü kalitesi artırılan dokunmatik ekran, hareket ettirilebilen tasarımı sayesinde her açıdan kolay bir kullanım sunuyor. Odak ayarını da kadraj üzerinde netlemek istediğiniz nesnenin üzerine bu ekrandan dokunarak yapabildiğiniz GH3’ün 1,7 milyon noktalı ekranı kameranın kullanışlılığını büyük ölçüde artırıyor. Ayrıca bu ekranda LCD yerine tercih edilen OLED teknolojisi de özellikle parlak havalarda çekim yaparken kadrajınızı daha kolay bir şekilde görmenizi sağlıyor. 3 inçlik bu ekran da yine selefi GH2’dekinden daha büyük. Çekimlerde özellikle G serisi lenslerin odaklama sürelerinin oldukça etkileyici olduğunu belirtmek gerek.
Panasonic Lumix GH3
Geniş odak aralıkları arasında oldukça hızlı bir şekilde gezinebilen G serisi lenslerdeki motor ayrıca oldukça sessiz çalışarak kamera üzerindeki mikrofonu kullanarak yaptığınız video çekimlerinde herhangi bir sorun yaratmıyor. Aynasız mimarisinin de sunduğu avantajla saniyede 16 megapiksel boyutlu 6 kare çekebilen Panasonic Lumix GH3 bu kareleri hızlı bir şekilde işleyerek aralıksız çekime devam etmenize olanak tanıyor. 25.600’e kadar yükseltilen ISO değeri karanlık ortamlarda yaptığınız bazı çekimlerde avantaj sağlayabilir. Ancak her ne kadar daha düşük ISO değerlerinde özellikle gölgelerdeki kumlanma performansıyla göz doldursa da karanlık ortamlarda bu kadar yüksek ISO’yla çalışmak yerine tripod yardımı ile yüksek pozlamalı veya flaş destekli çekimler yapmanızı tavsiye edebiliriz.

Ayrıca Wi-Fi desteği sunan Panasonic Lumix GH3 özel uygulaması sayesinde iOS ve Android’li telefonların tetikleyici olarak kullanılmasına olanak tanıyor. Çektiği karelerde genel olarak segmenti için iyi bir performans sunan Lumix GH3’ün RAW formatta yapılan çekimlerde sergilediği performans da GH2’ye göre geliştirilmiş. JPEG formatında da nispeten başarılı sonuçlar ortaya koysa da Lumix GH3’ün sensörü özellikle fotoğraflardaki kumlanmayı engelleme noktasında RAW çekimlere kıyasla ortaya parlak bir performans koyamıyor.