reklamı kapat

POPÜLER

Samsung ML-1865W incelemesi

Samsung ML-1865W, bir mono (sadece siyah-beyaz) lazer yazıcı. Kompakt, her yere girebilir bir tasarıma sahip. Yani çalışma masanızın üstünde dahi kullanılabilir çünkü çok az yer kaplıyor. Hızlı yazdığı şüphesiz; A4 kağıt için dakika başına 18 sayfa yazabiliyor. Hızlı algılıyor, hemen yazdırıyor. İşi bittiğinde birkaç dakika içinde uyku moduna geçiyor. Koyacak yer bulmakta zorlanmadığınız gibi kurulumu da hızlıca gerçekleştirip hemen çalıştırmaya başlayacaksınız.

SADECE SİYAH-BEYAZ
Ekranı dahi olmayan minik bir mono-yazıcıdan bahsediyoruz yani bu son kullanıcı için şu anlama geliyor: Sıfır kafa karışıklığı. Üzerinde sadece iki tuş iki de gösterge var. Göstergelerden en üstte olanı cihazın çalıştığını gösteren bir ışık yayıyor. Kırmızı ya da sarı renkte ışık gördüğünüz zaman kullanım kılavuzunda değinilen çok basit anlamları olduğunu göreceksiniz. Basit kullanım sunduğu için çıkardığı problemlerin çözümü de gayet basit. İkinci sıradaki gösterge WPS yani Wi-Fi Protected Setup. Hemen yanında da yazıcıyı kablosuz ağa bağlayan bir tuş var. Mavi ışığı yanıyorsa yazıcı ağa bağlı ve kullanılmaya hazır demektir. En altta ise açma kapama tuşu var. Cihazı ilk olarak çalıştırdığınız zaman bu tuşa altı saniye boyunca basılı tuttuğunuzda bir adet deneme sayfası yazdırıyorsunuz.

TEK DOKUNUŞLA HAZIR
İşiniz çok kolay. Kurulum için cihazı fişe takıp WPS’sini açmanız yeterli. Ayrıca kuruluma ihtiyaç yok. Ancak ikinci ve klasik kurulum yolu da gayet basit. Cihazın arka tarafındaki iki girişten biri güç kablosu diğeri USB girişi. Yazıcıyı açıp USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlıyorsunuz. Windows aygıtı tanımlamayı bitirdiğinde kurulum otomatik olarak başlayıp hızlıca bitiyor. Hızlı ve kolay yoldan, kompakt ve en küçük alanlara bile sığdırabileceğiniz yazıcınızdan çıktı almaya başlıyorsunuz. Samsung ML-1865W’ya mobil cihazlarınızdan da komut verebiliyorsunuz. Samsung’un bu yılın başında duyurduğu Samsung Mobile Print uygulamasını Android ya da iOS cihazınıza kurduğunuz zaman uygulama içinden seçeceğiniz Google dokümanları, PDF’ler, fotoğraflar ya da web sayfalarını yazıcıya gönderip çıktı alabiliyorsunuz. Tabii ki Samsung’un bu modeli için fotoğraf yazdırma seçeneği ihtimal dışı ancak diğer modellerinde işinize yarayacaktır. Biz uygulamayı Android’li telefonumuza kurup bir doküman yazdırmayı denedik. Uygulamanın tek kötü tarafı yalnızca uygulama içinden hareket etmenize izin veriyor olması. Yazıcıya çıktı gönderdikten sonra yazdırma işini iptal etmek isterseniz bilgisayardan yapabileceğiniz gibi sadece ML-1865W’nun açma-kapama tuşuna bir defa basmanız da yeterli. Dakikada 18 sayfa siyah beyaz yazıcılar için gayet iyi bir değer. Baskıyı hızlı gerçekleştiren ML-1865W’nun bu esnada çok da sessiz olduğunu söyleyemeyiz. Samsung ML-1865W’nun bir de masaüstü paneli bulunuyor. Yazdırma işleminin ne aşamada olduğunu, kağıt ya da baskıyla ilgili ayarları ve yardım menüsünü bu panel üzerinden görüntüleyebiliyorsunuz.