reklamı kapat

POPÜLER

Sony Xperia M2 Aqua incelemesi

xperia m2

Klasikleşmiş Omnibalance tasarım
Xperia Aqua M2, artık neredeyse tüm Sony modellerinde görmeye alışık olduğumuz klasik OmniBalance tasarımına sahip. Kasanın yan tarafında yer alan yuvarlak ve nispeten büyük güç düğmesi ve sırasıyla onun altındaki ses açma kapama ve kamera tuşları, Xperia M2 Aqua’daki fiziksel tuşlar olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca telefonun kenar kısımlarının bir hayli pürüzsüz olduğunun altını çizmekte fayda var. Şarj girişi, microSIM ile microSD girişi ve hatta kulaklık girişinin bile birer kapakçık altına saklanmış olması bunun en büyük sebebi. Xperia M2 Aqua’yı suya dayanıklı hale getirmek için Sony’nin böyle bir yönteme başvurması anlayışla karşılanabilir. Ancak telefonu şarj etmek veya müzik dinlemek için her defasında kapak açıp kapamak bazen can sıkıcı olabiliyor. Xperia M2 Aqua ayrıca diğer Sony modellerine kıyasla daha kaba ve tombul bir görünüme sahip.
xperia m2-2
Telefon, ne Xperia T3’ün incecik zarafetinden ne de Xperia Z3’ün kalın yapısına rağmen sunduğu gıcır gıcır parlak ve zengin görüntüsünden nasibini alabilmiş değil. Ancak özellikle kasanın arka kısmındaki mat görünümün ve pürüzsüz dokunma hissinin telefona ayrı bir hava kattığını söylemeden olmaz. Alüminyum veya cam yerine mat plastikle kaplanan kasa, telefonda karşımıza çıkan en büyük değişikliklerden.

Telefonu açtığımızda bizi 960×540 piksel çözünürlüklü 4,8 inçlik IPS ekran karşılıyor. Piksel yoğunluk değerinin de 230 ppi olduğunu düşünürsek, ilk etapta ekrandan etkilendiğimizi söylemek bir hayli zor. Telefonun nispeten büyük boyutlu ekranı için daha yüksek değerli çözünürlük, daha iyi bir tercih olabilirdi. Zira rakip orta segmentlerin çoğu 720p çözünürlüğe geçmiş durumda. Neredeyse hiçbir cep telefonu kullanıcısının su geçirmez özelliğine ekran kalitesinden daha çok önem vermeyeceğini düşündüğümüz zaman, ne yazık ki Sony’nin ekran konusunda sorun yaşadığını göz ardı edemeyeceğiz.Oyun oynarken veya internette gezinirken bile bu noksanlık fazlasıyla hissediliyor.

Cihaza daha yakından baktığımız zaman, Xperia M2 Aqua’da Sony kullanıcılarının aşina olduğu standart arayüzün yer aldığını görüyoruz. Alışması ve kullanması son derece kolay olan arayüz, Sony imzalı birçok uygulamaya sahip. Ancak bu uygulamaların çoğunu silmek mümkün değil. Telefonun yalnızca 8 GB dahili hafızaya sahip olduğunu göz önüne alırsak, Xperia M2 Aqua’ya çok fazla şey sığdıramayacağımız açık. MicroSD yardımıyla 32 GB’a kadar artırılabilen hafızanın en azından 16 GB olması kullanıcılar açısından daha uygun olabilirdi.
xperiaa
Xperia M2 Aqua, LED flaşlı ve otofokuslu 8 megapiksel kamerayla birlikte geliyor. İyi aydınlatılmış ortamlarda ve gün ışığında gayet tatmin edici bir performans sergileyen kamera, aynı başarıyı düşük ışıkta ve gece çekimlerinde gösteremiyor. Telefon aynı zamanda 30 fps’de 1080p kalitesinde video kayıt yeteneğine de sahip. Ancak kalite anlamında beklentileri yüksek tutmamakta fayda var. Öte yandan eğlenceyi hiçbir zaman arka plana atmayan Sony, Xperia M2 Aqua’yı da envai çeşit kamera uygulamasıyla donatmış durumda. Bir Sony klasiği olan “artırılmış gerçeklik” uygulamalarıyla, fotoğraf çekerken arka planda dinozorların cirit attığı bir orman veya balık ve su efektleriyle deniz altı hissi yaratma imkanına sahibiz. 3D uygulamaların dışında fotoğrafların renk, kontrast, gölge gibi ayarlarını yapmaya yarayan filtre programları da mevcut. Ayrıca istendiği takdirde Sony mağazasından Xperia’ya özel başka fotoğraf uygulamaları indirmek mümkün.