reklamı kapat

POPÜLER

Sony Xperia Z5 incelemesi

 - Güncelleme: 12 Aralık 2015 13:51

Sony Xperia Z5

EKRANDA SONY TECRÜBESİ

Sony Xperia Z5’te 5,2 inçlik ekran bulunuyor. 1920×1080 piksel çözünürlüklü ekranın piksel yoğunluk değeri 428 ppi. 4K ekrandan yana şansını kullanmak isteyenleri Xperia Z5 Premium modeline doğru alalım. Sony’nin görüntüleme teknolojilerindeki tecrübesi düşünüldüğünde Xperia Z5’in ekranı üzerine fazla yorum yapmak da gereksiz oluyor. Sony’nin Triluminos teknolojili IPS LCD ekranın parlaklık ve renk değerleri ideal. İzlediğimiz Full HD videolarda ekranın performansından memnun kaldık. Son dönem oyunlarının kaliteli grafikleri de Xperia Z5’in ekranında keyif veriyor.

Ekranın alt ve üstünde bulunan hoparlörlerin ses çıkışı tatmin edici düzeyde. Yükseklik seviyesi olarak oldukça yeterli. Sesi sonuna kadar açtığınız takdirde Xperia Z5 bulunduğu odayı dolduracak kadar ses üretebiliyor. Fakat eğer müzik dinlemekten bahsediyorsak, eninde sonunda tizlerden büyük ölçüde rahatsızlık duyacağınızı söyleyebiliriz.

Sony Xperia Z5

SEKİZ ÇEKİRDEKLİ PERFORMANS

Sony Xperia Z5’te, önceki model olan Xperia Z3+’taki gibi Snapdragon 810 çipset bulunuyor. 1,5 GHz dört çekirdek ve 2 GHz dört çekirdek olmak üzere sekiz çekirdekli işlemci ve Adreno 430 grafik işlemciden oluşan konfigürasyon, yüksek işlem hızı vadediyor. 3DMark IS Unlimited ve Geekbench skorlarına bakılırsa, vaatlerini yerine getiriyor da. 3DMark’tan 25.293 gibi çarpıcı bir sonuç alan Xperia Z5’in Geekbench çoklu çekirdek skoru ise 4162.

Skorların da ifade ettiği gibi cihazın işlem performansı da grafik gücü de gayet yüksek. Real Racing 3’ün grafiklerinden tarayıcının sayfa yükleme hızına, uygulamalar arası geçişlerden kamera uygulamasının başlatılmasına kadar Xperia Z5 performans konusunda kullanıcıya sıkıntı yaşatmıyor.

Sıkıntı yaşatan şey telefonun fazlasıyla ısınıyor olması. Real Racing 3’ün grafiklerine söyleyecek sözümüz yok ama oyunu oynamaya başladıktan bir süre sonra cihaz gerçekten çok ısınıyor. Elde tutamayacağınız kadar olmasa da kayda değer bir düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Çokça eleştiri alan bu problem, Z3+’tan sonra aynen olmasa da yine devam ediyor.