reklamı kapat

POPÜLER

South Park: The Stick of Truth incelemesi

 - Güncelleme: 08 Mayıs 2014 09:18

southpark

HERŞEY SIRAYLA
Oyunun yapısına geldiğimizde ise konuyla paralel bir içerik görüyoruz. The Stick of Truth sıra bazlı bir rol yapma oyunu. Ancak uzun zamandır “rol yapma” kelimesinin hakkını bu kadar veren başka bir oyun karşımıza çıkmamıştı. Çünkü yönettiğimiz karakter gerçekten de rol yapıyor! Oyunun hemen başında Cartman bize 4 sınıftan birisini seçmemiz gerektiğini söylüyor. Dövüşçü, Büyücü, Hırsız ve Yahudi(!) sınıflarından istediğimizi seçip ona has özelliklere sahip oluyoruz. Tabii burada ister istemez insanın eli Yahudi sınıfına gitmiyor değil sırf Cartman’a inat.

southpark
Aslına bakarsanız bu sınıfların çok ciddi farklılıkları bulunmuyor. Hangi sınıfı seçerseniz seçin her silahı kullanabiliyor, her türlü zırhı giyinebiliyorsunuz. Tek fark, savaşta kullanabildiğiniz yeteneklerin değişmesi oluyor. Ha, yetenek deyip geçmemeli. Bazıları gerçekten çok faydalı olabiliyorlar. Daha önce de belirttiğimiz gibi savaşlar sıra tabanlı olarak ilerliyor ve yeri geldiğinde savunma, yeri geldiğinde ise saldırı hareketlerini gerçekleştirerek kazanmaya çalışıyoruz. Bütün bu hareketleri gerçekleştirebilmek için doğru zamanda bir tuşa basma mekaniği işliyor. Öyle yapacağımız hareketi seçip arkaya yaslanmaca yok yani, başarılı olmak için her zaman tetikte olmanız gerekiyor.

DOSTU ÇOK OLAN KAZANSIN
Bu savaşlara her zaman tek başımıza girmiyoruz. Oyunda bir parti sistemi bulunuyor ve partimizde yer alan karakterlerden herhangi biri ile yan yana mücadele edebiliyoruz. Başta sadece bir kişi varken zamanla 5 kişiye kadar çıkıyor partimiz ancak sadece birisini yanımıza alabiliyoruz. Savaş mekanikleri dışında oyunda daha pek çok yapısal özellik bulunuyor. Örneğin karakterler arası iletişim tamamen akıllı telefonumuz üzerinden ve Facebook ile yaşanıyor. South Park içerisinde yaşayan hemen herkesi arkadaş listemize ekleyebiliyoruz ancak bazıları bunu öyle hemen kabul etmiyor.

southpark
Arkadaş listemiz büyüdükçe duvarımızda paylaşılan mesajlar da artıyor ve eğlence buraya sıçramış oluyor. Kellemizi almak isteyen Moğol askerleri ile savaşırken (Evet, Moğol askerleri) bir anda duvarımıza birbirleriyle küfürleşen karakterlerin mesajları düşebiliyor. Sık sık bu mesajları kontrol etmenizde fayda var. Arkadaş sayımızın artmasının oyuna da direkt etkisi bulunuyor. Belirli arkadaş sayılarını geçtikçe savaşta işimize yarayacak özellikleri açabiliyor ve avantaj elde edebiliyoruz. Kısacası diğer her şeyde olduğu gibi hem eğlenmek hem de avantaj elde etmek için karşınıza çıkan herkesle arkadaş olmaya bakın.

YETMEZ AMA NEYSE
South Park: The Stick of Truth’un herkese hitap eden bir oyun olmadığı aşikar. Ancak bu tarzı seven biriyseniz uzun yıllar unutmayacağınız harika bir deneyim sizi bekliyor demektir. Oyunla ilgili şikayet edebileceğimiz tek nokta, süresinin biraz kısa olması diyebiliriz. Yan görevlerle birlikte yaklaşık 10-12 saatlik bir oynanış süresi bulunuyor oyunun. Ancak şimdiye kadar yapılmış en iyi South Park oyunun o kadar da kusuru olsun değil mi?