reklamı kapat

POPÜLER

Türkiye’ye gel{e}meyenler

 - Güncelleme: 09 Nisan 2014 19:17

Lytro

Lytro

Ana akımlardan farklı özgün cihazlar kuşkusuz çok dikkat çekiyor. İlk olarak endüstriyel ve bilimsel alanda kullanılmaya başlayan ışık alanı (plenoptik) kameralar Lytro ile son kullanıcı seviyesine indi. Lytro sahip olduğu bir dizi lens sayesinde görüntünün 4 boyutlu ışık alanını kaydediyor. Standart görüntüleme teknolojilerinden farklı olarak ışığın yönünü ve hızını kaydeden teknoloji çekilen fotoğrafların netlik alanını sonradan değiştirme imkanı tanıyor. Geçmişi 1900’lü yılların başına dayansa da şu an gelinen nokta da hayli gelişmiş durumda. Lytro üzerinde mini dokunmatik ekran sayesinde çektiğiniz fotoğraflarda dokunduğunuz yere netleyebiliyor. Özel yazılım sayesinde benzer efekti Windows ve Mac bilgisayarlarda da uygulayabiliyorsunuz. Cihazın küçük ve sade tasarımı da çok şık.

Sphero 2.0 (Apple Store Türkiye’de satışa sunuldu)
Sphero 2.0
Son zamanların en yenilikçi oyuncaklarından Sphero, ikinci versiyonuna kavuştu ama biz ona hala kavuşamadık. Muntazam bir küre olan Sphero hareket etmek, farklı renklerde parlamak ve hareket algılamak için gerekli donanımı bünyesinde barındırıyor. Yeni robot top önceki modele göre daha hızlı, daha parlak ve daha akıllı. Sphero 2.0 saniyede 2 metrenin üzerinde hıza ulaşabiliyor. Çocukların bile programlayabileceği şekilde geliştirilen Sphero, akıllı telefon ve tablet uygulamalarıyla yapılacakları sınırsız bir hale getiriyor. Topu mobil cihazınızla kontrol edebilir, 25’in üzerinde ışık ve hareket oyunu oynayabilir ya da hareket algılayıcılı kumanda olarak kullanabilirsiniz. Su geçirmez, evcil hayvan etkileşimine dayanıklı olan Sphero ayrı olarak satılan pütürlü kılıfı sayesinde eğlenceyi dış mekanlara da taşımanıza imkan tanıyor.

Makerbot Replicator (5. nesil)
Makerbot Replicator
Üç girişimci tarafından 2009 yılında kurulan MakerBot, ürettiği üç boyutlu yazıcılarla teknolojik bir devrimin öncüleri olmanın gururunu yaşıyor. 3 boyutlu baskı teknolojisini masaüstüne getiren MakerBot Replicator beşinci nesil cihazıyla karşımızda, ama ulaşamayacağımız kadar uzakta. Hız, dayanıklılık ve bağlantı anlamında geliştirilen yeni yazıcı, MakerBot 3B baskı platformuyla tam uyumlu. 100 mikron katman çözünürlüğü sunan Replicator, 7522 santimetre küp baskı alanıyla önceki modele göre yüzde 11 daha büyük cisimler oluşturmanızı sağlıyor. USB ve Ethernet bağlantılarına sahip olan yazıcı, tablet ve bilgisayarlardan baskı alabiliyor. Yeni eklenen 3,5 inçlik renkli ekran ve kumanda tekeriyse kontrolü çok daha kolay bir hale getiriyor.

Anki Drive
Anki Drive
Apple Yazılım Geliştirici Konferansı’nda iPhone 5s ile birlikte tanıtılan yeni nesil araba yarışı oyunu Anki Drive da ne yazık ki ulaşamadığımız teknoloji harikaları arasında. Gelişmiş yapay zeka teknolojisi sayesinde doğru kararlar verebilen araçlara karşı yarışabileceğiniz Anki Drive, geleneksel yarış oyunlarından farklı olarak özel raylı yollara ihtiyaç duymuyor. Akıllı telefon ve tabletlerdeki hassas hareket algılama özelliğini kullanarak benzersiz bir kontrol deneyimi sunan araçlar, yine özel yazılım sayesinde yarışı kızıştıracak silahlarla donatılmış. Algılayıcılar, kablosuz bağlantı, motor ve yapay zeka yazılımının bir araya gelmesiyle oluşan araçların tepkilerine şaşırmamak elde değil. Her biri özel kutusunda iki araç ve bir rulo pist ile gelen Anki Drive, yaştan bağımsız üstün bir eğlence sunuyor.