reklamı kapat

POPÜLER

Canavarın içinden 50. yaş kutlaması; 2018 Ford Mustang Cobra Jet

 - Güncelleme: 19 Ağustos 2018 03:52

Özel bir organizasyon kapsamında tanıtımı gerçekleştirilen 2018 Ford Mustang Cobra Jet, 60’lı yıllara dayanan bir hikayenin son hali.

Mustang’in 1964 ile birlikte tekerleklerini döndürmesiyle başlayıp günümüze kadar uzandığı süreçte Shelby GT500, Bullit ve Hertz gibi pek çok akılda kalıcı versiyonu kullanıcılarla buluştu. Bu maceraya motor sporları odaklı olarak 1968 yılında dahil olan Cobra Jet projesiyse, canavarın en iddialı haline büründüğü drag versiyonu olarak biliniyor. 2018 itibarıyla 50 yaşını kutlayan Mustang’in üzerindeki bu rozet, yeni jenerasyonla birlikte geçmişteki genetikleri günümüz dünyasıyla bir araya getiriyor. Woodward Dream Cruise etkinliği kapsamında tanıtımı gerçekleştirilen aracın üzerinde kullanılan çizimler adının hakkını vermek konusunu enfes bir şekilde tamamlıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik özellikler

Yeni jenerasyon Cobra Jet’in kaputunun altına baktığımızda bizleri tanıdık bir manzara karşılıyor. 2,3 litrelik EcoBoost motoru deneyip beklediklerini bulamayanların geri döndüğü 5.0 litrelik V8 makine, bu ikonik genlere can veriyor. Standart versiyondan farklı olarak süperşarj desteğinin de eklenen bu makinenin şimdilik ne kadar güç ve tork ürettiğine dair bir bilgi paylaşılmış değil. Bu bölümden gelen tek bilgi, aracın çeyrek millik mesafeyi 8 saniye ve maksimum 241 km/s hız görerek tamamlayabildiği yönünde. Motoru bir kenara bıraktığımızda ise coilover yaylar, drag için tasarlanmış özel bir fren sistemi ve lastik seti gibi parçaların ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Toplamda sadece 68 adet üretileceği duyurulan 2018 Ford Mustang Cobra Jet, 130.000 dolarlık başlangıç fiyatıyla ön siparişe açılmış durumda.