2022 model Samsung televizyonlar adeta bir oyun merkezi haline getirildi

30 Haziran 2022 20:24

2022 model Samsung televizyonlar, bugün yapılan güncelleme ile beraber gerçek anlamda bir oyun merkezi haline getirildi.

Microsoft, geçtiğimiz haftalarda Xbox odaklı birçok duyuru yapmış ve bunlar arasında yeni Xbox TV uygulaması da yer almıştı. İlk aşamada Samsung’un 2022 model akıllı televizyonları için gelecek bilgisi verilen uygulama, kişilerin konsol olmadan tüm oyunları direkt olarak televizyonları aracılığıyla oynamasına imkân tanıyacaktı. İşte bu uygulama ve fazlası bugün 2022 model Samsung televizyonlar için gönderildi. Bugün yeni televizyonları için “Samsung Gaming Hub” ile yeni bir dönem başlatan teknoloji devi Samsung, artık kişilerin direkt olarak televizyonları üzerinden Nvidia GeForce Now, Google Stadia, Utomik, Twitch, Xbox TV ve Amazon Luna servislerine hızlı şekilde erişim sağlamasına imkan tanıyor.

Gerçekten çok geniş bir kapsama ile güncelleme gerçekleştiren firma, bu uygulamaların kullanım süreçlerine ise karışamıyor. Örneğin yukarıda adı geçen bulut oyun servislerinin büyük bölümü Türkiye’de çalışmıyor, maalesef VPN ile de iyi bir deneyim elde edilemiyor.

Herhangi bir PC ya da konsola gerek kalmadan, sadece yüksek hızlı internet sayesinde oyun keyfi sunabilen ve bu gerçekten çok güzel olan 2022 Samsung televizyon modellerine, kablosuz Bluetooth kontrolcüler de bağlanabiliyor. Bu arada yeni dönem firmanın TV deneyimi sunan ve Türkiye’de de satılan “Smart Monitor” serisi monitör modellerini de kapsıyor. 

Bu arada Microsoft oyun odaklı başka çalışmalar da yapıyor. Örneğin firma kısa süre önce Keystone kod adlı donanım ile ses getirmişti. Ticari ismi halen bilinmeyen Keystone, monitör ya da televizyonlara HDMI üzerinden bağlanacak çok ufak bir donanım olacak ve Xbox Cloud Gaming temelinde çalışacak.

Xbox Cloud Gaming kaçıranlar için oyunların internet üzerinden oynanmasına imkân tanıyor. Servisi kullanmak için kişilerin Game Pass Ultimate abonesi olması ve yüksek hızlı Wi-Fi ya da LTE bağlantıya erişim sağlıyor olması yeterli oluyor. Bu temelde çalışacağından çok uygun fiyatlı olacağı düşünülen Keystone, Xbox’ın kontrolcüsüne destek verecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu konuda bir açıklama yapan Microsoft, “Amacımız insanların istedikleri oyunları istedikleri cihazlarda, istedikleri yerde oynamalarını sağlamaktır. Geçen yıl duyurduğumuz gibi, kod adı Keystone olan ve konsola ihtiyaç duymadan herhangi bir TV’ye veya monitöre bağlanabilen bir oyun cihazı üzerinde çalışıyoruz.” demişti

Samsung gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: L’Oreal firmasından 2023’te gelecek evde saç boyama cihazı

Paylaş