2022 Opel Grandland; makyajlı versiyon için Türkiye fiyatı ve versiyonlar açıklandı

26 Mayıs 2022 15:01

Avrupa sonrası Türkiye pazarına da yaz dönemiyle giriş yapan 2022 Opel Grandland, makyajla birlikte güncel donanımlara kavuşuyor.

Opel ürün gamının değişiminden geçtiğimiz yıl yine bugünlerde alan Grandland için Türkiye macerası başlıyor. Almanya merkezli olarak sokaklarda boy göstermeye başlayan makyajlı versiyon, zenginleşen donanımlarla segmentinde dikkat çekmeye çalışacak. Haziran ayıyla birlikte satışları başlayacak olan 2022 Opel Grandland, Türkiye’ye benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motor ve üç farklı donanım kombinasyonuyla giriş yapıyor. Premium Pack adı verilen ek paket de Ultimate versiyonu üzerine satın alınabiliyor. Makyajlı Grandland ailesi beyaz, gri, siyah, mavi ve kırmızı olmak üzere beş farklı renk seçeneğiyle geliyor. Bu senaryoda başlangıç paketi üzerinden 809.900 TL’lik fiyatla karşımıza çıkan ailenin zirve versiyonuyla birlikte seviye 979.900 TL’ye kadar esneklik gösteriyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Opel Grandland fiyat listesi

Opel’in resmi kaynakları üzerinden paylaştığı liste şu şekilde;

Edition – 1,2 litre benzin – 8 ileri otomatik – 809.900 TL
Elegance – 1,2 litre benzin – 8 ileri otomatik – 864.900 TL
Elegance – 1,5 litre dizel – 8 ileri otomatik – 919.900 TL
Ultimate – 1,5 litre dizel – 8 ileri otomatik – 979.900 TL


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Makyajlı Grandland için öne çıkan yenilikler

Makyajla birlikte Gradland’in tasarımında hissedilir revizyonlar karşımıza çıkıyor. İlk olarak Mokka ile karşımıza çıkarılan yeni marka yüzünü makyajla birlikte taşımaya başlayan Grandland’de, yeni jant seçenekleri de tasarımı güçlendirici elementler arasında olacak. Opel’in akıllı LED Matrix far sistemiyle donatılan modelin bu sayede gece sürüşlerinde güvenliği yeni bir noktaya çıkartması bekleniyor. Kokpit tarafına geçtiğimizde makyajın etkilerini konsolu domine eden dijital ekranlarla net şekilde hissediyoruz. Sürücü tarafında 12 inç olarak gelen dijital ekran, aynı çerçeve içerisinde 10 inç büyüklüğünde de multimedya ekranı barındırıyor. Edition donanım paketinde ise bu ekranlar 7 inç olarak geliyor. Yeni Grandland’de sunulan “Gece Görüş” özelliğini de böylesine büyük ekranlardan takip edebilmek de şüphesiz çok keyifli olacak. Araçta konumlandırılan kızılötesi kamera ve radar sistemleri sayesinde gece sürüşlerinde 100 metreye kadar yaya ve hayvanları algılayabildiğini gördüğümüz “Gece Görüş” özelliğinin ilgi çekeceğine şüphe yok.

Grandland’in sürüş destek asistanlarında da hatırı sayılır yenilikler var. 360 derecelik kamera sayesinde kuş bakışı görünümde bir park desteği kullanıcıları bekliyor. Bu donanımlardan destek alan otomatik park asistanı da aracı kendi kendine park edecebilecek seviyede. Kör nokta uyarı sistemi, ön bölge çarpışma uyarusu, otonom acil frenleme, yaya algılama, şerit takip uyarısı, Dur-Kalk destekli adaptif hız sabitleyici, trafik işareti algılama ve daha pek çok pasif ve aktif destekler kullanıcıları bekliyor. Grandland’de anahtarsız giriş-çalıştırma ve elektrikli bagaj gibi özellikler de yine konfor odaklı önemli silahlar arasında.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Makyajlı Grandland ailesinin kaputunun altında PSA grubundan tanıdığımız zengin motor seçenekleri yola devam ediyor. Ailenin giriş seviyesinde günümüzde olduğu gibi 1,2 litrelik üç silindirli motor 130 beygir güç ve 230 Nm torkla kullanıcıları bekliyor olacak. Dizel motoru tercih etmek isteyenler için de hala Grandland ailesinin bir seçeneği olacak. 1,5 litrelik dört silindirli dizel ünite 130 beygir güç ve 300 Nm tork değeri sunarken 100 kilometrede ortalama 3,9 litre ile 4,4 litre aralığında yakıt tüketimi vadediyor.
Paylaş