2022’de gelecek iPad Pro modellerinde MagSafe olabilir

14 Ocak 2022 20:09

Teknoloji devi Apple, 2022’de yeni iPad Pro modelleriyle karşımıza çıkacak ve bu modeller için yeni bilgiler gelmiş durumda.

9To5Mac’in kaynaklarına göre Apple, daha önce 2022 iPad Pro modellerini “cam arka bölüm” ile pazara sunmak istiyordu. Ancak firma bu yapıda istenilen sağlamlık seviyesine ulaşamadı. iPad gibi büyük bir cihazda cam arka bölüm kırılma konusunda büyük bir risk oluşturuyor ve bu yüzden Apple’ın süreçte değişikliğe gittiği aktarılıyor.

Apple’ın iPad Pro modellerine cam arka bölüm koymak istemesinin arkasında esasen tabletlere kablosuz şarj getirme yer alıyor. Ancak bunu tamamen cam arka bölüm ile yapamayacağını anlayan Apple, süreci alüminyum kasa ve cam Apple logosu üzerinden MagSafe kullanımına döndürmüş gibi görünüyor. Kaynaklara göre arkadaki Apple logosu camdan olacak ve altında güçlü mıknatıslar bulunacak. Bu mıknatıslar sayesinde tablet MagSafe ile şarj edilebilecek.

Bu arada Apple’ın 12,9 inç’ten daha büyük iPad Pro planları da aktif olarak masada bulunuyor. Daha önce de gündeme gelen bu bilgi, ileride 14 inç ve üstüne çıkan iPad’lerin gelebileceğini gösteriyor.

Hepsine ek olarak Apple’ın iPad Pro modellerinin kendisine özgü bir tasarıma sahip olmasını istediği de aktarılıyor. iPhone’larda hemen fark yaratan bir çentik bulunuyor, iPad’ler ise artık tasarımsal olarak pazarda benzersiz değiller. Bu açıdan gelecek iPad modellerinde çok garip ve ilginç tasarım tercihleri karşımıza çıkabilir.

Apple biliyorsunuz tasarım ile marka / algı oluşturma konusunda dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Firmanın elinde güç olmasına rağmen yeni iMac’lerde çerçevesiz tasarıma geçmemesinin arkasında da bu algı konusu yer alıyor.

İlginizi Çekebilir: Gündemden düşmeyen insansı robot Ameca

Paylaş